Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak ordusu 24 saatte 20 köyü DAEŞ’ten temizledi

Irak Ordusu, Musul’u kurtarma operasyonu kapsamında ilk 24 saatte 20 köyün terör örgütü DAEŞ’ten temizlendiğini duyurdu.Musul’u DAEŞ’ten temizleme operasyonu kapsamında Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri ilerleyişini sürdürürken, kente...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak Ordusu, Musul’u kurtarma operasyonu kapsamında ilk 24 saatte 20 köyün terör örgütü DAEŞ’ten temizlendiğini duyurdu.
Musul’u DAEŞ’ten temizleme operasyonu kapsamında Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri ilerleyişini sürdürürken, kente bağlı köylerde askeri birlikler ile DAEŞ militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Irak ordusu bugün yaptığı açıklama ile askeri birliklerin Musul’a yaklaştığını duyurarak, uluslararası harekatla desteklenen operasyonun ilk 24 saatinde 20 köyün terör örgütü DAEŞ’ten temizlendiğini duyurdu.
Uluslararası koalisyonun da havadan destek verdiği operasyonda, Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri Musul çevresinde ilerleme kaydederken kente bağlı köylerde de askeri birlikler ile DAEŞ militanları arasında yoğun sokak çatışmaları yaşanıyor. DAEŞ mevzilerine havan saldırılarının gerçekleştirildiği operasyon kapsamında Irak ordusu kentin güney ve güneydoğusunda, Peşmerge güçleri ise kentin doğusunda operasyon gerçekleştiriyor.
Bir buçuk milyon nüfusu bulunan Musul, 2014 yılında terör örgütü DAEŞ’in kontrolüne geçmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.