Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak Güçleri Anbar’ı Geri Almak İçin IŞİD’le Savaşıyor

Geçtiğimiz Salı günü Irak’ın en büyük eyaleti olan Anbar’ı geri almak için operasyon başlatan Iraklı güçlerin IŞİD militanlarıyla girdiği sıcak çatışma kameraya yansıdı.Irak, geçtiğimiz Salı günü ülkenin batısındaki Anbar...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz Salı günü Irak’ın en büyük eyaleti olan Anbar’ı geri almak için operasyon başlatan Iraklı güçlerin IŞİD militanlarıyla girdiği sıcak çatışma kameraya yansıdı.
Irak, geçtiğimiz Salı günü ülkenin batısındaki Anbar eyaletini geri almak için operasyon başlatmıştı. Bu kapsamda Selahattin eyaletinden başlayarak güneye doğru ilerleyen askeri birlikler, bölgeyi yeniden ele geçirmek için IŞİD’le mücadeleye girdi. Şii milislerin de destek verdiği Irak ordusunun, IŞİD militanlarıyla girdiği sıcak çatışma kameraya yansıdı.
Öte yandan, Anbar eyaleti için operasyon başlatıldığının duyurulmasının ardından, terör örgütü IŞİD dün eyaletteki Iraklı güçleri hedef alarak intihar saldırıları düzenlemişti. Karma ve Felluce arasında bulunan El Mazra’daki muharebe karakolunu hedef alan 3 IŞİD militanı, 30 Irak askerinin ölümüne neden olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.