Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iohannis: Yolsuzluklar, paralel ve illegal bir topluluk meydana getirir

Romanya'nın seçilmiş Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu'nda (DNA) katıldığı konferansta yolsuzluklar ve yargı bağımsızlığı hakkında açıklamalarda bulundu.Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu'nun Romanya için önemine...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya'nın seçilmiş Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu'nda (DNA) katıldığı konferansta yolsuzluklar ve yargı bağımsızlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu'nun Romanya için önemine vurgu yapan, DNA'nın Romanya için önemli bir misyon üstlendiğini belirten seçilmiş cumhurbaşkanı "Bağımsız yargı bir milleti yüzyıllarca yaşatabilir, ancak bağımsız bir yargının olmadığı bir ülke, belli bir süre ayakta kalabilir ve kısa süre içinde de yok olur." dedi.

Son yıllarda DNA'nın başarısına değinen Iohannis, "Ortaya çıkan yolsuzluk dosyaları ve skandallara hep beraber şahit olduk. Bu Romanya için kötü ve korkunç bir manzara. Bu dosyalarda Romen siyasetçileri ve iş adamlarının ittifak halinde olduklarını hepimiz gördük. Bu anormal insanlardan bir an önce kurtulup normal insanlarla yeni bir Romanya inşa etmek istiyoruz. Ancak bu zorlu ve biraz zaman alacak bir süreç gerektirmektedir. Zor ancak imkansız değildir." dedi.

Yapılan yolsuzlukların ve hukuksuzlukların Romanya dışından gelecek yatırımları olumsuz etkilediğini belirten Iohannis "Yolsuzluklar serbest rekabetin en temel düşmanıdır. Yolsuzluklar güç üreten paralel ve demokrasi ile bağdaşmayan yasadışı bir topluluk meydana getirir. Yolsuzluklar ulusal bir iç güvenlik meselesidir, faillerinin cezalandırılması gereklidir." dedi.

Hukukun üstünlüğü ve güçler ayrılığı olmadan gerçek bir demokrasinin var olamayacağını belirten Klaus Iohannis, Cumhurbaşkanlığı görevi boyunca DNA'nın faaliyetlerini destekleyeceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.