Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İntihar eylemcisinin bombasını kocası hazırlamış

Rusya’nın Volgograd kentinde dün öğle saatlerinde bir otobüse yönelik intihar saldırısında 4 kilogram TNT’ye denk patlayıcı madde kullanıldığı açıklandı. İntihar eylemcisi Mahaçkale kökenli Naida Ahiyalova’nın saldırıda kullandığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İntihar eylemcisinin bombasını kocası hazırlamış
Rusya’nın Volgograd kentinde dün öğle saatlerinde bir otobüse yönelik intihar saldırısında 4 kilogram TNT’ye denk patlayıcı madde kullanıldığı açıklandı. İntihar eylemcisi Mahaçkale kökenli Naida Ahiyalova’nın saldırıda kullandığı patlayıcı maddeleri Moskova doğumlu eşi Dmitri Sokolov’un hazırladığı belirtildi.

Interfax’a bilgi veren güvenlik yetkilisi, “Bölgede militan gruplara katılan Dmitri Sokolov (21) patlayıcı madde yapımı ile ilgili teknolojileri iyi biliyor. Bomba teknisyeni olarak tanınıyor. Volgograd’da otobüse yönelik saldırıda kullanılan bombayı da kendisinin yapma ihtimali yüksek.” dedi.

Sokolov’un bulunması için bölgede geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Rusya’nın Kuzey Kafkas bölgesinde militan gruplar intihar eylemlerinde sıklıkla kadınları kullanıyor. 2010’da Moskova metrosuna yönelik gerçekleştirilen iki saldırı ya kadın eylemciler gerçekleştirmiş, 40 kişi ölürken yüzden fazla kişi de yaralanmıştı.

PUTİN SALDIRIDA YAŞAMINI YİTİRENLERİN AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Volgograd kentinde bir yolcu otobüsüne yönelik terör saldırısında yaşamını yitiren ailelere başsağlığı diledi.

Saldırı ile ilgili ilk gelen bilgilere göre, en az 10 kişi yaşamını yitirirken 27 kişi de yaralanmıştı.

Mahaçkale kökenli kadın eylemcinin gerçekleştirdiği saldırı ile ilgili ölü ve yaralı sayısında geç saatlerde düzeltmeye gidildi. Yenilenen bilgilere göre 6 kişi bir de eylemci yaşamını yitirdi. Yaralanan 33 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Putin’in yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini, yaralılara da acil şifalar dilediğini iletti.

Volgograd bölgesinde yaşamını yitirenler anısına 3 günlük yas ilan edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.