Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARSİDAD Başkanı Yıldırım: Dershaneler kapatılamaz

Artvin Aktif Sanayici İşadamları Derneği (ARSİDAD) Başkanı Başkanı İsmail Yıldırım, "Dershaneler kapatılmaz, ancak talep olmazsa kendiliğinden kapanır." dedi. Yıldırım, "Dershane kapatılamaz talep olmazsa zaten kapanır, bu uygulama...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ARSİDAD Başkanı Yıldırım: Dershaneler kapatılamaz
Artvin Aktif Sanayici İşadamları Derneği (ARSİDAD) Başkanı Başkanı İsmail Yıldırım, "Dershaneler kapatılmaz, ancak talep olmazsa kendiliğinden kapanır." dedi.

Yıldırım, "Dershane kapatılamaz talep olmazsa zaten kapanır, bu uygulama baskıcı dikta rejimlerde olur teşebbüs hürriyetine aykırıdır eğitim sisteminin önemli bir boşluğunu dolduran dershaneler yıllardan beri öğrencilerin başarısında ahlak ve karakter eğitiminde, özellik de eğitimde geri kalmış güneydoğuda dağa çıkışların panzehiri olarak önemli bir misyon icra etmektedir. Dershaneler zengin ve fakire aynı şartlarda eğitim vermektedir doğu ve batıdaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırarak fırsat eşitliği sağlamaktadır bir anlamda özel dersi toplu olarak en makul fiyatlarda sunmaktadır bu kadar geniş paydaşları olan bir konuyu onlarla görüşüp ortak bir çözüm bulmak yerine, dar bir dairede oldubittiye getirmek büyük bir hatadır bu yanlıştan biran önce dönülmelidir
Fırsat eşitliğini ortadan kaldıracağız özel eğitimi teşvik edip dönüştüreceğiz öğretmenleri mağdur etmeyeceğiz mülakatla alacağız gibi kapatma gerekçeleri mantıklı ve inandırıcı değildir ve dershanelerin varoluş gerekçelerini ortadan kaldırmamaktadır." dedi.

Dershanelerin özel okula dönüşmesi hakkında konuşan İsmail Yıldırım, "Zaten özel okullar yüzde 60 doluluk oranıyla çalışıyor. Teşvik ve destek verilecekse yine verilsin dershaneye olan ihtiyaç ortadan kalkarsa kendiliğinden kapanacaktır. Ayrıca yapılan kamuoyu yoklamasında halkın yüzde 70'i dershanelerin kapatılmasına karşı, öğrenciler, veliler ve dershaneler büyük bir endişe ve tereddüt içerisindeler bu belirsizliklerin ortadan kaldırılması için Başbakanımıza sesleniyorum, bu işten vazgeçip kamuoyunu rahatlatın. Eğitimde dünyanın gelişmiş ileri ülkelerinde bile dershaneler var. 12 yıldan bugüne, Milli Eğitimde 5 bakan değişti, milli bir eğitim politikası geliştirilemedi. Eğitime ayrılan kaynaklar verimli kullanılamadı, sonuçları her kesimi ilgilendiren böyle bir konuda bütün paydaşların görüşü alınarak sorunlar tespit edilerek, çözümler bulunmalı herkesin yararına olan milli bir eğitim politikasına kavuşulmalıdır." şeklinde konuştu.

    Yıldırım, yapılanın bir hata olduğunu ve bu hatadan dönüleceğine inandığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.