Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltre, tarihinin en büyük terör tehdidi ile yüzleşiyor

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, son zamanlarda artan terör tehdidi ve IŞİD örgütü için “İngiltere şimdiye kadar bu kadar büyük bir terör örgütüyle karşılaşmadı.” ifadelerini kullandı.The Telegraph gazetesine mülakat veren...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, son zamanlarda artan terör tehdidi ve IŞİD örgütü için “İngiltere şimdiye kadar bu kadar büyük bir terör örgütüyle karşılaşmadı.” ifadelerini kullandı.

The Telegraph gazetesine mülakat veren İçişleri Bakanı Theresa May, IŞİD’in geçmişte mücadele edilen İrlanda terör örgütü IRA ve El Kaide’den daha tehlikeli bir örgüt olduğunu belirterek, son iki yıldır Irak ve Suriye’ye giden İngiliz militanların ülkede planladığı terör eylemlerine karşı İngiltere Terörle Mücadele ve Güvenlik Merkezi’nin aldığı önlemleri açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, IŞİD’in son bir yıl içinde topladığı fidyelerle 28 milyon Sterlin gelir elde edildiğini ifade ederek, bölgeye gittiği tespit edilen İngiliz militanların vatandaşlıktan çıkartıldığını ve teröristlere yapılmak istenen fidye ödemelerinin de ülke tarafından önlendiğini belirtti.

Sadece IŞİD tehdidiyle mücadele edilmediğini sözlerine ekleyen içişleri bakanı, var olan tehdidi fırsat bilen diğer terör örgütlerinin de bu faaliyetlerden nemalandığını ifade etti. Sosyal medyanın çok güçlü bir araç olduğuna değinen May, son zamanlarda terörle mücadele ekiplerinin sosyal medyadan 40 bine yakın terörü destekleyen içeriği kaldırıldığını söyledi.

İngiltere Terörle Mücadele Daire Başkanı Mark Rowley ise planlanan terör eylemlerinin büyük alışveriş merkezleri, stadyum ve sinemaları hedeflediğini açıkladı. Theresa May de bu eylemlerin yanı sıra geçen ay Kanada’da yaşanan saldırı gibi rastgele bir terör saldırısı olabileceğinin de üzerinde durulduğunu ve gereken önlemlerin alındığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.