Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere’de genel seçimler için geri sayım başladı

İngiltere Parlamentosu, 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler nedeniyle bugün resmi tatile girdi. Parlamento, seçim sonuçlarının ardından kurulacak yeni hükümetle birlikte tekrar açılacak. İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri David...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere Parlamentosu, 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler nedeniyle bugün resmi tatile girdi. Parlamento, seçim sonuçlarının ardından kurulacak yeni hükümetle birlikte tekrar açılacak.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron, bugün parlamentonun dağıldığını bildirmek üzere Buckingham Sarayı’nda Kraliçe 2. Elizabeth’i ziyaret etti. İngiliz siyasi partiler ise bugün itibariyle parlamento bulunan 650 koltuğa yerleşmek amacıyla seçim kampanyalarına başladı. Partilerin seçim kampanyalarında gündeme getirdiği konular arasında ise ulusal sağlık hizmetleri, İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliği, göçmenler ve ekonomik reform planları öne çıkıyor.

İngiliz basınında, Başbakan ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron’ın seçim sonrası tekrar başbakanlık koltuğuna oturması halinde, 2017’de İngiltere’nin AB üyeliği üzerine planladığı referandum fikrini ön plana çıkaracağı, ana muhalefet İşçi Partisi lideri Ed Miliband’in ise ülkenin AB üyeliğinden çıkmasının ülke ekonomisini kaosa sürükleyeceğini öne sürerek iş adamlarını bu fikirden vazgeçirmeye çalışacağı dikkat çeken başlıklar arasında yer alıyor.

Yapılan son kamu anketlerinde, parlamentoda bulunan iki büyük partinin arasındaki oy oranları başa baş gösteriliyor. ComRes adlı araştırma şirketine göre, genel seçimlerde İngiltere Başbakanı David Cameron’ın liderliğini yaptığı Muhafazakar Parti yüzde 36 oranla ilk sırada bulunuyor. Ana muhalefet İşçi Partisi yüzde 32 oranla ikinci, Avrupa Birliği üyeliği ve göçmen karşıtlığıyla bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) ise yüzde 12’lik oranla üçüncü sırada. Mevcut hükümette Başbakan Yardımcılığı’nı üstlenen Nick Clegg’in liderliğindeki Liberal Demokrat Partisi de yüzde 9 ile geçen seçimlere göre düşüş gösteriyor.

YouGov adlı araştırma şirketine göre de İşçi Partisi, Muhafazakar Partisi’ne yüzde 4’lük bir farkla ilk sırada bulunuyor. YouGov’un anketine göre, İşçi Partisi yüzde 36, Muhafazakar Parti yüzde 32, UKIP yüzde 13 ve Liberal Demokrat Partisi yüzde 8 oy oranında oy sahip.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.