Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere, Batı Şeria'daki yeni işgali kınadı

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İsrail'in Batı Şeria'daki 4 bin dönümlük araziyi devlet toprağı ilan etmesini şiddetle kınadı.İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre Philip Hammond, Londra'da...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İsrail'in Batı Şeria'daki 4 bin dönümlük araziyi devlet toprağı ilan etmesini şiddetle kınadı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre Philip Hammond, Londra'da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Gazze’deki ateşkese istikrar kazandırılmasının en önemli öncelik olması gereken bir dönemde, son derece yanlış muhakeme edilerek verilmiş bir karardır. Bu kararın, İsrail’in uluslararası topluluktaki itibarını ciddi biçimde zedeleyeceği açıktır.

Yerleşim merkezleri konusunda görüşümüz bellidir: uluslararası yasalar uyarınca bu yerleşim merkezleri yasadışıdır, barışın önünde bir engel teşkil etmekte ve iki devletli bir çözüm amacını gerçekleştirebilmek için müzakerelerin acilen yeniden başlatılması gerekirken tarafları bu amaçtan hızla uzaklaştırmaktadır.

Şu anda tüm çabaların, Gazze’de kalıcı bir ateşkesin ve Filistin ve İsrail halklarının hak ettikleri istikrarlı barışın sağlanmasına yoğunlaştırılması gerekmektedir. İsrail hükümetini ısrarla bu kararını iptal etmeye çağırıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.