Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere Başbakanı Cameron Oyunu Kullandı

İngiltere Başbakanı David Cameron ve eşi, bugün Birleşik Krallık’ın AB’de kalıp kalmamasının oylandığı referandum için oyunu kullandı.İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ın AB üyeliğinin...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere Başbakanı David Cameron ve eşi, bugün Birleşik Krallık’ın AB’de kalıp kalmamasının oylandığı referandum için oyunu kullandı.
İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ın AB üyeliğinin oylanacağı referandum bugün gerçekleştiriliyor. Birleşik Krallık’ta halk uzun süredir üzerinde çeşitli tartışmaların yapıldığı referandum için bugün sandık başına gidiyor. Hem AB hem de Birleşik Krallık için sınav niteliğinde olan kritik referandumda oy verme işlemi başladı. TSİ 09:00’da başlayan oy verme işlemi TSİ 00.00’da son bulacak. Oy verme işlemi kapsamında İngiltere Başbakanı David Cameron ve eşi Samantha Cameron, Westminster kentindeki oy verme merkezine gelerek oyunu kullandı.
Oy verme işleminin ardından mühürlü sandıklar toplanarak 382 yerel merkezde bulunan sayım noktalarına gönderilecek. Seçim komisyonunun Birleşik Krallık’ın kaderini belirleyen referandumun nihai sonuçlarını, yarın sabah saatlerinde açıklaması bekleniyor. Oyların yarısından fazlasını alan taraf kazanmış sayılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.