Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiliz gazetesinden flaş iddia: Saldırıya hazırlanıyor

İngiliz gazetesi The Times bugün manşetinde 'Putin Halep'e dev bir saldırı hazırlığında' haberine yer verdi. Haberde Putin'in ABD'deki seçim öncesi ortamdan kaynaklanan yönetim boşluğundan yararlanmak istendiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiliz gazetesinden flaş iddia: Saldırıya hazırlanıyor
Bugün "Putin, Halep'e dev bir saldırı hazırlığında" manşeti ile çıkan The Times gazetesi, bu haberde, saldırı hazırlığı iddiasına ile ilişkin de ayrıntılı bilgilere yer verdi. BBC Türkçe'nin aktardığı savunma editörü Deborah Haynes imzalı haberde, Moskova'nın, Amerikan seçimleri öncesi oluşan yönetim boşluğundan yararlanmak ve Suriye'deki pozisyonunu güçlendirmek için muhaliflerin kontrolünde olan doğu Halep'e "geniş ölçekli bir saldırı gerçekleştirme" hazırlığında olduğu öne sürüldü.

Haynes'in "batılı istihbarat birimlerine" dayandırdığı habere göre, Rusya'nın tek uçak gemisi, saldırı için Doğu Akdeniz'deki pozisyonuna doğru hareket etti.Moskova'nın Doğu Akdeniz'e gönderdiği filoda bir nükleer füze gemisi ve iki denizaltısavar gemi bulunuyor. Uçak gemisi SU-33 ise helikopterler ve bombardıman uçaklarını taşıyor.

The Tİmes'ın Pazar sayısında da üç Rus denizaltısının Akdeniz'deki Rus donanmasına katıldığı yer almıştı. Geçen hafta İngiliz donanması gemilerin Akdeniz'e geçerken tespit etti. Gazetenin kaynaklarına göre denizaltılar Suriye'deki hedefleri vurmak için füzeler 'Kalibr' ile donatılmış durumda.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.