Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnfazcı Daeş Lideri, Hava Saldırısında Öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütü DAEŞ’in lider kadrosunda bulunan ve örgütün infaz görüntülerinde yer alan Ebu Vahib’in hava saldırında öldürüldüğünü doğruladı.ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 6 Mayıs’ta koalisyon tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütü DAEŞ’in lider kadrosunda bulunan ve örgütün infaz görüntülerinde yer alan Ebu Vahib’in hava saldırında öldürüldüğünü doğruladı.
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 6 Mayıs’ta koalisyon tarafından düzenlenen hava saldırılarında terör örgütü DAEŞ’ın Irak’taki lider kadrosunda bulunan ve Şahir Vahib olarak da bilinen Ebu Vahib’in öldürüldüğünü duyurdu. Pentagon tarafından yapılan açıklamada, örgütün infaz görüntülerinde de bulunan Ebu Vahib’in Anbar ilinin Rutba kasabası yakınlarında öldürüldüğü bildirildi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, hava saldırılarında hedef alınan Ebu Vahib’in El Kaide’nin eski bir üyesi olduğunu ifade ederek, Vahib’in sadece Anbar’daki liderliğini değil DAEŞ içindeki liderliğini gözlemlediklerini kaydetti. Ebu Vahib’in öldürülmesinin önemli bir adım olduğunu belirten Cook, hava saldırısı gerçekleştirildiği sırada Ebu Havib’in bir araç içinde bulunduğunu dile getirdi. Pentagon sözcüsü, saldırılarda Ebu Vahib’in yanı sıra DAEŞ’ın 3 militanının da öldürüldüğünü sözlerine ekledi.
Şubat ayında da ABD Özel Harekat Kuvveti tarafından düzenlenen operasyonlarda örgütün kimyasal silah uzmanı olarak bilinen Süleyman Davud El Bakkar ele geçirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.