Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anket sonuçları açıklanmaya başladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılan temayül yoklamaları açıklanmaya başlandı. AK Parti'de seçimlerde aday olarak Ereğli ve Kandilli beldesinde yapılan temayül yoklamalarında ön plana çıkan isimler açıklandı. Ereğli' de yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anket sonuçları açıklanmaya başladı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılan temayül yoklamaları açıklanmaya başlandı. AK Parti'de seçimlerde aday olarak Ereğli ve Kandilli beldesinde yapılan temayül yoklamalarında ön plana çıkan isimler açıklandı. Ereğli' de yapılan anketlerden önceki dönem belediye başkanı olan Murat Sesli'nin ismi ön plana çıkarken, Kandilli beldesinde ise genç kesimin destek verdiği ifade edilen Tuncay Aydın ön plana çıkıyor.

    Kandilli'deki seçmenin "Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna yüzde 49'u AK Parti, yüzde 31 Diğer Partiler derken yüzde 20'si de kararsız oyu kullandı. Yüzde 49 oranında AK parti'ye oy veren seçmene bu sefer "Hangi adayı AK Parti Kandilli Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz" sorusu soruldu. Bu soruya da seçmenin yüzde 21' Tuncay Aydın derken, yüzde 9'u Mustafa Güldalı, yüzde 6'sı Yusuf Uzun, yüzde 5'i Şenol Yıldız, yüzde 4,5'i Bekir Çolak ve yüzde 3,5'i de Resul Altuntaş dedi.

    AK Parti Genel Merkezi anket sonuçlarına çok önem verdiğini teşkilatlarına belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bana Eş, dost, akraba, arkadaş diye birini getirip aday yapmayın. Seçimi alacak adaylar istiyorum. Anketlerde kim güçlü çıkarsa, halk kimi istiyorsa onunla gelin.” demişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.