Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk Rus S-300 Füzeleri İran’a Ulaştı

İlk Rus S-300 füzelerinin İran’a ulaştığı bildirildi.İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Caberi Ansari, Rusya’nın ilk S-300 uçaksavar füze sistemini göndermeye başladığını açıkladı. Dağıtımın tarihi ile ilgili bazı değişikliklerin...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlk Rus S-300 füzelerinin İran’a ulaştığı bildirildi.
İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Caberi Ansari, Rusya’nın ilk S-300 uçaksavar füze sistemini göndermeye başladığını açıkladı. Dağıtımın tarihi ile ilgili bazı değişikliklerin yaşandığını ifade eden Ansari, “İlk ekipmanlar İran’a ulaştı. Diğer ekipmanların dağıtımı ise devam edecek” dedi.
Rus silahları ihraç eden firma içerisinde bulunan bir kaynak ise, ilk S-300 füzelerinin İran’a sevk edildiğini doğruladı.
Rusya’nın İran’a kaç füze teslim ettiği henüz bilinmiyor. İran’a S-300 füzelerinin gönderilmesi için imzalanan anlaşmanın bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
800 milyon dolar değerinde olan S-300 füzelerinin dağıtımını kapsayan anlaşması Rusya ve İran arasında 2007 yılında imzalanmış, ancak İran’a uygulanan yaptırımlar nedeniyle teslimat yapılamamıştı. İran’a yönelik yaptırımların geçtiğimiz yıl kaldırılmasının ardından yeni anlaşma Kasım ayında imzalanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, anlaşmanın hayata geçirilememesini Batı’ya karşı “dostça bir hareket” olarak yorumlamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.