Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hong Kong’da taviz yok, belirsizlik sürüyor

Çin’in Hong Kong’daki seçimlere müdahalesinden dolayı devam eden gösterilerde eylemciler ile Hong Kong hükümeti taviz vermezken, protestoların nereye varacağı ise belirsizliğini sürdürüyor.On binlerce kişinin katıldığı ve ‘’İkinci...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin’in Hong Kong’daki seçimlere müdahalesinden dolayı devam eden gösterilerde eylemciler ile Hong Kong hükümeti taviz vermezken, protestoların nereye varacağı ise belirsizliğini sürdürüyor.

On binlerce kişinin katıldığı ve ‘’İkinci Tiananmen’’, ‘’Şemsiye Devrimi’’ gibi adlarla anılan gösterilerde sokaklar göstericilerde dolu. Göstericiler geceyi sokaklarda geçirmeye devam etti.

Geçen hafta sonu başlayan gösterilerde eylemciler, Pekin yönetiminin Hong Kong'da yapılacak 2017'deki liderlik seçiminde aday tercihlerine müdahale etmemesini isterken, Çin’in söz konusu seçimlere kısıtlama getirmesine de karşı çıkıyor.

Göstericilerin, kendileriyle görüşmesini ve istifa etmesini istediği Hong Kong Yönetimi Başkanı Leung Chun-ying (CY Leung), bu talepleri geri çevirirken, göstericilere 'evlerine gitmeleri' çağrısı yaptı. Leung, Hong Kong’da da düzenlenen Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 65. yıl dönümü kutlamalarına katıldı. 2 bin 500 kişinin katıldığı Golden Bauhinia Square’deki kutlamalarda her yıl en çok beğeni toplayan havai fişek gösterilerinin protestolardan dolayı iptal edildiği açıklanmıştı. Çin medyasına göre, buradaki konuşmasında Leung, Hong Kong’un gelişimini sürdürmesi için "Bir ülke" ve "İki sistem"in birleşik avantajlarından yararlanma çağrısı yaptı.

Bugün, göstericilerin sayısının 100 binden fazla olmasının beklendiği de Hong Kong medyasına yansıyan haberler arasında yer aldı.

Göz yaşartıcı ve biber gazıyla gösterilere müdahale eden polis, Pazartesi günü meydanlardan çekilmişti.
Bu arada Hong Kong’daki gösteriler, devlet kontrolündeki Çin medyasında, ana kıtaya olumsuz etki oluşturacağından dolayı verilmiyor.

ÇİN, 65. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Öte yandan Çin, bugün 65. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Milli bayram dolayısıyla 7 günlük tatili değerlendirmek isteyen halk, yurt içi ve yurt dışındaki tatil yerlerine akın ediyor.

Dün de Pekin’deki Büyük Halk Toplantı Sarayı’ndaki kutlama resepsiyonuna eski ve yeni Çinli liderler ile aralarında yabancı misyon şeflerinin yer aldığı 3 bin kişi katılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.