Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollande: “Terör Brüksel’i Vurdu Ancak Hedef Tüm Avrupa’ydı”

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brüksel’deki terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada terörün Brüksel’i vurduğunu ancak hedefin Avrupa olduğunu söyledi.Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brüksel’deki terör...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brüksel’deki terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada terörün Brüksel’i vurduğunu ancak hedefin Avrupa olduğunu söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brüksel’deki terör saldırılarının ardından açıklamada bulundu. Hollanda, tehdidin ciddiyeti karşısında hayati önlemler alınması gerektiğini ifade ederek, “Terör Brüksel’i vurdu ancak hedef tüm Avrupa’ydı” dedi. Hollande, “Fransa, teröre karşı mücadelesine hem uluslararası düzeyde hem de ulusal düzeyde acımasız bir şekilde devam edecek. Fransa, sınırlarda, ulaşımda ve alt yapıda güvenlik seviyesini arttırıyor. Terörle mücadele uzun vadede soğukkanlılık ile gerçekleştirilmeli” ifadelerine yer verdi. Birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini kaydeden Hollande, Belçika ile dayanışma içinde olduğunu sözlerine ekleyerek başkent Paris’te bulunan Eiffel Kulesi’nin Belçika bayrağının renkleri ile ışıklandırılacağını belirtti.
VALLS: “SAVAŞTAYIZ”
Fransa Başbakanı Manuel Valls ise, “Savaştayız. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Avrupa’da savaş eylemleriyle karşı karşıya kaldık” dedi. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise bugün yaptığı açıklamada, Brüksel’deki saldırıların ardından sınıra ek olarak bin 600 Fransız askerinin konuşlandırılacağını ifade etti.
Öte yandan, Almanya ve Hollanda da sınırlarda, havalimanlarında ve tren istasyonlarında güvenlik önlemlerinin arttırılacağını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.