Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollande, Peres İle Görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı’nda, Nobel Barış Ödülü sahibi İsrail’in eski Başbakanı Şimon Peres ile görüştü.İsrail’in eski Başbakanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi 92 yaşındaki Şimon Peres, dün Paris...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı’nda, Nobel Barış Ödülü sahibi İsrail’in eski Başbakanı Şimon Peres ile görüştü.
İsrail’in eski Başbakanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi 92 yaşındaki Şimon Peres, dün Paris UNESCO’da Barış mutabakatı imzaladı. Peres akşam saatlerinde ise Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Hollande, Paris ve Brüksel’deki kanlı saldırıları ele aldıklarını belirterek, “Barışı aradığımız şu günlerde Nobel Barış Ödülü sahibi eski bir devlet başkanı olan Peres, UNESCO’da barış üzerine bir mutabakat imzaladı” dedi.
Orta Doğu’daki durumu da görüştüklerini belirten Hollande, 4 milyon Suriyelinin Türkiye ve Batı ülkelerinde sığınmacı durumunda olduğunu, DAEŞ’in Irak ve Suriye’deki durumunu ve Avrupa’daki terör saldırılarını görüştüklerini söyledi. Fransız Cumhurbaşkanı Fransa’da terör saldırısı hazırlığında olan ve 13 Kasım’da Paris’te gerçekleştirilen kanlı saldırılarla bağlantısı bulunan bir kişinin Paris’in banliyösünde yakalandığını söyledi.
Kısa bir açıklama yapan İsrail Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise “Demokrasi herkes içindir, İsrail terörizm konusunda deneyimlerini Avrupa’yla paylaşmalıdır. Biz aynı ailedeniz“ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.