Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollande: IŞİD ile mücadelede Esed güvenilir muhatap değil

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Beşşar Esed'in IŞİD ile mücadelede güvenilir bir muhatap olmadığını söyledi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca'yı Elysee Sarayı'nda kabul eden Hollande,...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Beşşar Esed'in IŞİD ile mücadelede güvenilir bir muhatap olmadığını söyledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca'yı Elysee Sarayı'nda kabul eden Hollande, Esed'in Suriye'nin düştüğü durumun bir numaralı sorumlusu olduğunu vurguladı. "Esed, IŞİD ile mücadelede ve ülkenin geleceğinin hazırlanması için inandırıcı değil." ifadelerini kullandı. Esed'in Suriye halkının acılarının ve ülkede terör gruplarının artışının da sorumlusu olduğuna değindi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriye'deki tek çözümün ise geçiş hükümeti olduğunu vurguladı. Hollande, Suriye'de geçiş hükümetinin kurulmasını öngören Cenevre sözleşmesinin uygulanması için yorulmadan çalışılması gerektiğini savundu. Bunun Suriye halkının birleştirmek, onların meşru beklentilerine cevap vermek, terör gruplarını temizlemek ve iç barışı sağlamanın tek yolu olduğuna dikkat çekti. Hollande, Suriye Ulusal Koalisyonu'nu da diğer demokrat muhalif gruplarla yürüttüğü diyalog çalışmalarından dolayı kutladı.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan SMDK Başkanı Halid Hoca da bütün muhalif guruplar ve yeni bir Suriye isteyen her kesimle diyalog başlatılması gerektiğini belirtti. Yeni bir strateji uygulamak gerektiğine vurgulayan Hoca, diyaloğun özgürlük, hukuk ve bütün dini gruplara saygı temelinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta 4 kişilik Fransız parlamenter heyetinin Suriye'de Beşşar Esed'i ziyaret etmesini büyük tartışmaya sebep olmuştu. Esed'e sert sözlerle yüklenen François Hollande, "Ben bu girişimi kınıyorum. Çünkü, görüşme kendilerine vazife çıkaran Fransız parlamenterlerle 200 bin insanın ölümüne neden olan son yılların en vahim savaş suçlarını işleyen bir diktatör arasında gerçekleşti." ifadeleri kullanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.