Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollande: Hava operasyonu Irak'la sınırlı kalacak

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın, Irak'ın çağrılarına yanıt vererek bu ülkeye hava desteği sağlayacağını açıkladı.Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hollande, ''Bu sabah Savunma Konseyi'ni topladım ve Irak...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın, Irak'ın çağrılarına yanıt vererek bu ülkeye hava desteği sağlayacağını açıkladı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hollande, ''Bu sabah Savunma Konseyi'ni topladım ve Irak yönetiminin hava desteği isteğine olumlu cevap vermeye karar verdim.'' ifadelerini kullandı. Amaçlarının Irak'ta barış ve güvenliğe katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Fransa Cumhurbaşkanı, karadan herhangi bir müdahalede bulunmayacaklarını açıkladı. Hollande, Irak'a sadece havadan müdahalede bulunacaklarının da altını çizdi. François Hollande, Başbakan Manuel Valls'ın anayasa gereği hafta içerisinde Meclis ve Senato grup başkanlarıyla konuyla ilgili görüşeceğini aktardı.

Fransa'nın Mali'de bu tarz terörist gruplara karşı başarılı şekilde mücadele ettiğini hatırlatan François Hollande, Irak'ta boyut değiştiren bir terörizmle dünyanın karşı karşıya olduğunu belirtti. Hollande, IŞİD'in kendisine karşı çıkan herkesi katlettiğini, başta bölgedeki Hristiyanlar olmak üzere azınlıkları yok ettiğini belirterek sadece Irak yada Orta Doğu değil, Avrupa ve bütün dünyanın da terör tehditi altında olduğunu aktardı. Fransa'dan IŞİD'e katılanlara da açıklık getiren Hollande, toplamda bine yakın Fransız vatandaşının IŞİD saflarında savaştığını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.