Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollanda'da Kur'an gecesi

Hollanda'da sosyal ve kültürel faaliyetleri ile öne çıkan Stichting Regenboog Vakfı başkent Amsterdam'ın kuzeyinde bulunan Zaandam şehrinde 'Kur'an Ziyafeti' programı düzenledi. Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu, duaların edildiği...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hollanda'da Kur'an gecesi
Hollanda'da sosyal ve kültürel faaliyetleri ile öne çıkan Stichting Regenboog Vakfı başkent Amsterdam'ın kuzeyinde bulunan Zaandam şehrinde 'Kur'an Ziyafeti' programı düzenledi. Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu, duaların edildiği ve ilahilerin söylendiği programa Kuzey Hollanda Eyaletinin her yerinden, 7’den 70’e her yaş grubundan katılım oldu.

Dünya Kur'an okuma şampiyonu Güney Afrikalı Abdurahman Sadien ile birlikte Mısır El-Ehzer Üniversite mezunu Umut Emre Aslan bini aşkın kişiye unutamayacakları bir Kur’ân ve dua gecesi yaşattı.

Salavat-i Şerife, ilahi ve kasideler ile devam eden programda Mısır El-Ehzer Üniversite mezunu Umut Emre Aslan, bu tür programların Kuran-ı Kerim'i insanlara sevdiren ve hatırlatan programlar olduğunu söyledi. Aslan " Abdurrahman Sadien gibi insanlar dünyaya kuranı tanıtmışlar ve sevdirmişler. Yapılan araştırmalar, çok Kur'an okuyanların yaşları ilerlediğinde bunama hastalığına yakalanmadığını gösteriyor." dedi.

Güney Afrikalı meşhur hafız Abdurrahman Sadien de Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlere ziyafet sundu. Yaklaşık bir saat sahnede kalan ve davudi sesiyle Kur’ân okuyan Abdurrahman Sadien, programın sonunda katılımcılardan gelen yoğun istek üzerine
Vakıa, Şems, Kureyş ve Nasr surelerini okudu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.