Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hocalı katliamında ölenler Hollanda Meclisi'nde anıldı

Hocalı katliamı, 23. yıl dönümünde Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği (HATKD) tarafından Lahey'deki Temsilciler Meclisi önünde düzenlenen etkinlikle anıldı. Meclis önünde kurulan çadırda katliami anlatan resim sergisi açıldı.Etkinlikle...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hocalı katliamında ölenler Hollanda Meclisi'nde anıldı
Hocalı katliamı, 23. yıl dönümünde Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği (HATKD) tarafından Lahey'deki Temsilciler Meclisi önünde düzenlenen etkinlikle anıldı. Meclis önünde kurulan çadırda katliami anlatan resim sergisi açıldı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan HATKD Başkanı İlhan Aşkın, "Karabağ'da 3 Nesil 1 Soykırım" projesi kapsamında Avrupa'nın ve Hollanda'nın önemli yerlerinde sergiler açarak Azerbaycan Türklerinin maruz kaldığı vahşeti anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Soykırımın işlendiği yerde çok sayıda kişinin öldüğünü ve o toprakların hala işgal altında olduğunu söyleyen İlhan Aşkın, "Geçen 23 senenin acısı Türk milleti için hâlâ çok tazedir. 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 7'den fazlası yaşlı olmak üzere Hocalı halkından 613 kişi hunharca katledilmiş, bin 275 kişi rehin alınmış ve 150 kişi kaybolmuştur. Kayıp ve rehinelerden 23 senedir hâlâ haber alamadıklarımız mevcuttur." dedi. Aşkın, konunun Hollanda Meclisi'nin gündemine gelmesi için imza kampanyası başlatmayı düşündüklerini dile getirdi.

Katliam günlerinde asker olarak görev yapan Eldaniz Yusibov ise "Aslında bu, yüzyılın en vahşi soykırımlarından bir olmuştur. Hocalı katliamının tüm dünyaya duyurulması adına meclis önündeki bu çadır ve resimleri son derece önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Temsilciler Meclisi'ndeki basın merkezinde de Hocalı katliamını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Zahid Oruç, "Hocalı aslında Ermenilerin utanç sahnesidir. Onların dünyadaki sahte Ermeni soykırımı adına utanç vesilesidir." dedi. Oruç, Temsilciler Meclisi'ndeki 4 milletvekilil ile bu konuyu görüşme imkanı bulduklarını dile getirdi.

Azerbaycan eski Milletvekili Profesör Havva Mammadova ise "Bu dehşetli soykırımda insanlık adına utanç verici durumlar yaşandı. Hocali faciası bütün Türk dünyasının faciasıdır." dedi.

Konuşmaların ardından basın merkezinde bir anı defteri açıldı. Etkinlikleri takip edenlere karanfiller dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.