Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hocalı Katliamı, Sydney Parlamentosu önünde fotoğraflarla anlatıldı

Avustralya’da yaşayan Azerbaycanlılar, Ermenilerin 26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık Karabağ bölgesinde yaptıkları Hocalı Katliamı'nın 23. yıldönümü vesilesiyle Yeni Güney Galler Eyalet Parlamentosu önünde özel bir açık hava sergisi...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hocalı Katliamı, Sydney Parlamentosu önünde fotoğraflarla anlatıldı
Avustralya’da yaşayan Azerbaycanlılar, Ermenilerin 26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık Karabağ bölgesinde yaptıkları Hocalı Katliamı'nın 23. yıldönümü vesilesiyle Yeni Güney Galler Eyalet Parlamentosu önünde özel bir açık hava sergisi düzenlendi.

Avustralya’daki Azerbaycanlılar Teşkilatı’nın gönüllü üyeleri tarafından gerçekleştirilen açık hava sergisinde, Hocalı kasabasında katledilen 613 kadın, çocuk ve yaşlı Azerilerin içler acısı fotoğraflarına yer verildi.

Hocalı Katliamı'nı anlatan tişörtler giyen Azeriler, Sydney Parlamento binasının önünde gün boyunca meydandan geçen Avustralyalılara katliam hakkında bilgiler içeren broşürler dağıttı. Sergideki fotoğrafları gören ve katliam hakkında bilgi alan Avustralyalılar, fotoğraflardaki Ermeni vahşeti karşısında dehşete kapıldıklarını belirtti. Sergiyi gezen ve fotoğraflara bakan Avustralyalılar, Ermenilerin böyle bir katliam yapmış olduklarından haberdar olmadıklarını belirterek şaşkınlıklarını belirtti.

Sergiyle ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na özel bir demeç veren Azerbaycan Avustralya Büyükelçilik Ataşesi Farid Subhanverdiyev, Avustralya’da Ermenilerin yaptığı katliamları dünyaya duyurmak için programlar düzenlediklerini belirtti. Subhanverdiyev, "Sydney, Ermenilerin yoğun yaşadığı bir şehir. Devlet kademelerinde etkililer. Azerbaycan’da yaptıkları katliamları burada insanlara değiştirerek anlatmışlar. Biz şimdi Federal ve Eyalet Parlamentoları'na yazılı müracaatlarda bulunarak işin aslını anlatmaya başladık. Bunun dışında şimdi olduğu gibi sokak sergileri kurma, broşürler dağıtma gibi faaliyetlerle insanları bilgilendiriyoruz." dedi.

Avustralya’da neredeyse hiç kimsenin Hocalı’daki katliamı duymadıklarını belirten Subhanverdiyev, "Avustralyalıların çok az bir kısmı, Ermeniler tarafından Hocalı'ya benzer yerlerde yapılan katliamlardan haberdar. Bu arada Hocalı Katliamı ile ilgili olarak Canberra Times Gazetesi’nde 'Unutulmuş bir katliam' başlığıyla bir haber yayınlandı." dedi.

Sergi alanını ziyaret edenlerden Polonya asıllı Avustralya vatandaşı Richard sergideki fotoğraflardan çok etkilendiğini belirtti. Richard duygularını şöyle dile getirdi: "Orada katledilen bu insanlar için başsağlığı diliyorum. Ben de aynı şeyleri Polonya’da yaşadım. İkinci Dünya Savaşı’nda aile üyelerimin büyük bir kısmını kaybettim. Bu fotoğraflar bende büyük bir depresyon oluşturuyor. Bu insanların öldürülmüş olması bence büyük bir zulüm. Maalesef bugünkü dünyada da bunlar halen oluyor. İnsanlık geçmişten hiçbir ders almıyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.