Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hocalı Katliamı 25. yılında İsveç Parlamentosu önünde anıldı

Hocalı soykırımında hayatını kaybedenler İsveç Parlamentosu önünde anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2017 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2017 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Hocalı soykırımında hayatını kaybedenler İsveç Parlamentosu önünde anıldı.

Dağlık Karabağ’ın Hocalı şehrinde Ermenilerin 1992 yılında yüzlerce Azerbaycan Türk’ünü katlettiği olayın 25. yıl dönümünde İsveç Parlamentosu önünde anma töreni düzenlendi. Göstericiler ellerinde Azerbaycan, Türk ve Türkmen bayraklarıyla işgalci Ermenistan aleyhine slogan attı. Soğuk havaya rağmen düzenlenen gösteriye İsveç Azerbaycan Federasyonu ve dernekleri, Irak Türkmen Federasyonu ve Türk vatandaşları katıldı. Göstericiler İsveç Parlamentosu önünde 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Azerbaycan Milli Marşı’nı okudu. Konuşmacılar İngilizce ve İsveççe olarak Dağlık Karabağ Katliamını anlattılar.

Gösteri esnasında bir grup da Ermeni bayrağı açtı. Azerbaycanlı ve Türkmen gençlerin Ermeni bayrağını açmasının ardından arbede yaşandı.

İsveç Azerbaycan Federasyon Başkanı Settar Sevigin, “25 yıl önce Ermenilerin, Dağlık Karabağ’da yaptıkları katliam değil soykırımdır. AB, bu soykırıma çifte standart uyguluyor. Devletler yavaş yavaş bu soykırımı kabul ediyor. Barbar Ermeniler 1992 yılında 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 613 Azeri Türk’ünü katletti” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.