Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmet Hareketi’nin dünya barışına katkısı Washington’da ele alınıyor

‘Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası’ başlıklı uluslararası sempozyum ve ‘Rumi Barış ve Diyalog Ödül Töreni’ ABD’nin başkenti Washington’da başlıyor. Üç gün sürecek organizasyon kapsamında 6 kıtada 20’den fazla ülkeden...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hizmet Hareketi’nin dünya barışına katkısı Washington’da ele alınıyor
‘Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası’ başlıklı uluslararası sempozyum ve ‘Rumi Barış ve Diyalog Ödül Töreni’ ABD’nin başkenti Washington’da başlıyor. Üç gün sürecek organizasyon kapsamında 6 kıtada 20’den fazla ülkeden Washington’a gelen akademisyen ve bilim adamları, Hizmet Hareketi’nin dünya barışa katkısını ele alacak.

Washington’ın prestijli basın derneği Ulusal Basın Kulübü’nde düzenlenecek program Georgetown Üniversitesi, Amerikan Üniversitesi, Mount St. Mary’s Üniversitesi ve Rumi Forum tarafından organize ediliyor. Akşam Rumi Barış ve Dialog Ödül Töreni ile başlayacak programda, geri kalmış ülkelerde sağlıklı, temiz ve sürdürülebilir yemek pişirme sistemleri kuran ünlü aşçı Jose Andres, Afrika kıtası ve İslam üzerine çalışmalar yapan dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Ali Mazrui ve ABD’de insan hakları konusundaki çalışmaları ile tanınan Annette Lantos gibi isimlere ödülleri takdim edilecek.

‘Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası’ başlıklı sempozyumda gerçekleşecek 6 oturumda ise 30’dan fazla akademisyen ve bilim adamı eğitim, yardım faaliyetleri, inanç ve bir arada yaşama gibi konular üzerinden Hizmet Hareketi’nin dünya barışına katkısını ele alacak.

Program, sonuç bildirgesinin açıklanacağı akşam yemeği ile son bulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.