Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Hizbul Mücahidin' üyesi öldürüldü! Keşmir'de sokaklar karıştı

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hindistan Güvenlik Kuvvetleri ile Hizbul Mücahidin örgütü arasında çıkan çatışmada örgütün üst düzey militanlarından Burhan Wani öldürüldü. Keşmir'de tansiyon yükseldi, göstericiler güvenlik güçleri ile çatıştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Hizbul Mücahidin' üyesi öldürüldü! Keşmir'de sokaklar karıştı
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hindistan Güvenlik Kuvvetleri ile Hizbul Mücahidin örgütü arasında çıkan çatışmada örgütün üst düzey militanlarından Burhan Wani öldürüldü.

Keşmir Emniyet Genel Müdürü K Rajendra, Cammu Keşmir'in Kokernag bölgesindeki bir köyde bölgedeki silahlı örgütlerden biri olan Hizbul Mücahidin ile bugün erken saatlerde güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıktığını söyledi.

Rajendra, kuvvetlerin örgüte uyarı yaparak köyün bulunduğu ormanlık alanı ablukaya aldığını ve çıkan çatışmada Hizbul Mücahidin örgütünün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürüldüğünü kaydetti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ, GİRİŞLER KAPATILDI

Hindistan yönetimi tansiyonun yükselmesi ile birlikte ülkede süresiz sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sabah saatlerinde Srinagar şehrine giriş yolları polisler tarafından kapatıldığı da belirtildi. Cammu Keşmir bölgesine bağlı bazı kent ve köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, güvenlik birimleri dikenli teller çekti ve barikatlar kurdu.

HAC İBADETİ ENGELLENDİ

On binlerce kişinin Wani'nin öldürülmesini protesto için sokaklara dökülmesiyle olayların şiddet eylemlerine dönüşmesinden endişelenen Hindistanlı yetkililer, yaklaşık yarım milyon Hindu'nun her yıl Keşmir'deki Şri Amarnath Tapınağı'na giderek yaptığı hac ritüelini erteleme kararı aldı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi yaşamını yitirmişti. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlıklarını ilan etmek ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemde bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.