Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hırvatistan'a yürüyen Bosna'lı işçiler, sınırdan geri gönderildi

Bosna-Hersek'teki iş ve hayatlarını terketmek üzere Hırvatistan sınırına yürüyerek gelen işçiler, Oraşye'deki polis tarafından durduruldu. Bosna'nın kuzeyindeki Tuzla kantonlu işçiler, hükümet ve şirketlerinden 200'er euroluk yardım,...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hırvatistan'a yürüyen Bosna'lı işçiler, sınırdan geri gönderildi
Bosna-Hersek'teki iş ve hayatlarını terketmek üzere Hırvatistan sınırına yürüyerek gelen işçiler, Oraşye'deki polis tarafından durduruldu. Bosna'nın kuzeyindeki Tuzla kantonlu işçiler, hükümet ve şirketlerinden 200'er euroluk yardım, sosyal sigorta ve maaş talebinde bulunuyordu.

Tuzla Kantonda bulunan ayakkabı, çelik döküm, deterjan ve mobilya fabrikasının yaklaşık 200 çalışanı, 4 gün önce soğuk havada Hırvatistan sınırında bulunan Oraşye'ye doğru yaklaşık 75 kilometrelik yolu yürümeye başlamıştı. Bugün yaklaşık 120 işçi yorgun bir şekilde sınıra geldi.

İşçiler, sınır polisi tarafından durduruldu. Pasaportu bulunmayan kişilere geçiş izni verilmedi. Sınır polisi ile konuşan Sendika Başkan Yardımcısı Muyo Gavranoviç, "Çıkmak istiyoruz. Bu devleti terketmek istiyoruz. Yanımızda birçok uyuşturucu satan kişi geçmeyi başardı. Bize niye müsaade etmiyorsunuz?" diye sordu.

Bosna medyasına hitap eden Sendika Başkanı Cevat Mehmedoviç, işçilerin çok yorgun ve üşümüş olduğunu, birçok kişinin de yazlık spor ayakkabı ile yürüdüğünü söyledi. Mehmedoviç, "Hükümet bir şey yapacak mı, yapmayacak mı diye şimdi göreceğiz. Bir tepki gelmezse, dönmemiz gerekecek, başka bir çaremiz kalmadı." dedi.

Tuzla kantonu hükümeti, dünkü olağanüstü toplantısında işçilere 110'er euro para ve 75'er euro değerinde kupon yardımı dağıtmaya karar verdi. Tuzla Belediye Başkanı Yasmin İmamoviç, çalışanların taşınması için üç otobüsü Oraşye'deki sınıra gönderdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.