Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hırvatistan Cumhurbaşkanı’ndan Türkmenistan’a ‘enerji’ ziyareti

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a geldi. Türkmenistan’a ilk ziyaretini gerçekleştiren Yosipoviç, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından resmi törenle kabul edildi.İlk olarak...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hırvatistan Cumhurbaşkanı’ndan Türkmenistan’a ‘enerji’ ziyareti
Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a geldi. Türkmenistan’a ilk ziyaretini gerçekleştiren Yosipoviç, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından resmi törenle kabul edildi.
İlk olarak başbaşa görüşen liderler, daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Berdimuhamedov ile Yosipoviç’in görüşmesinde, enerji başta olmak üzere ticari, ekonomik ve diğer alanlardaki işbirliği konuları ele alındı.
Berdimuhamedov, Hırvatistan ile gemi sanayi sektöründe işbirliği yaptıklarını belirterek, turizm, inşaat, kültürel alanlarda da çalışmak istediklerini kaydetti.
Özellikle enerji alanında işbirliğini geliştirmek istediklerini dile getiren Berdimuhamedov, Türkmen doğalgazını Avrupa ülkelerine vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.
Yosipoviç de Türkmenistan Hükümeti ile enerji alanındaki işbirliğini stratejik boyuta taşımak istediklerini kaydetti. Türkmenistan’ın doğalgaz ve petrol bakımından zengin olduğunu söyleyen Yosipoviç, bu alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Görüşmelerin ardından turizm, kültür, dışişleri, vergi ve ekonomik alanlarda işbirliği anlaşmaları imzalandı. Ziyaret kapsamında Türkmen-Hırvat iş forumu düzenlenecek.
Hırvat Cumhurbaşkanı’nın yarın Hazar kıyısındaki Avaza Turizm bölgesini ziyaretinin ardından bu ülkeden ayrılması bekleniyor.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.