Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıristiyanlar BM ofisi önünde gösteri yaptı

IŞİD terör örgütün saldırılarına maruz kalan Hıristiyanlar, Erbil'de bulunan Birleşmiş Milletler(BM) ofisi önünde gösteri düzenledi.Irak'ın genelinde soykırım girişimlerine maruz kaldıklarını söyleyen katılımcılar, BM'in bir...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hıristiyanlar BM ofisi önünde gösteri yaptı
IŞİD terör örgütün saldırılarına maruz kalan Hıristiyanlar, Erbil'de bulunan Birleşmiş Milletler(BM) ofisi önünde gösteri düzenledi.
Irak'ın genelinde soykırım girişimlerine maruz kaldıklarını söyleyen katılımcılar, BM'in bir an önce harekete geçmesini istedi. Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Asur ve Hıristiyanlar Birliği Başkanı Şemsedin Kurkis, Hıristiyanların kendi toraklarından kopartılmak istediğini söyledi.

BM'yi önlem almaya çağıran Kurkis:" Biz burada yüz yıllardır yaşıyoruz. Tek suçumuz Asur olmamız. Bu nedenle yüz yıllarca soykırıma maruz kaldık. Umarım BM harekete geçerek Irak'ta yaşayan Hıristiyanların tamamını koruma altına alır. Bu topraklardan başka gidecek bir yerimiz yok."

Kurkis, Musul'un IŞİD'ten temizlenmesi için hızlı adımların atılması gerektiğini ve Hıristiyanlar için BM'in kontrolü altında özerk bir bölgenin kurulmasını istediklerini ifade etti. Çeşitli sloganlar atan göstericiler, BM ofisi önünden olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.