Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hindistan'da sel: En az 180 ölü

Hindistan'da yoğun yağışlardan dolayı ülkenin değişik yerlerinde meydana gelen seller ve heyalanlarda, en az 180 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Milyonlarca kişinin ise sellerden olumsuz etkilendiği ifade edildi. Hindistan'ın kuzeyinde...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hindistan'da sel: En az 180 ölü
Hindistan'da yoğun yağışlardan dolayı ülkenin değişik yerlerinde meydana gelen seller ve heyalanlarda, en az 180 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Milyonlarca kişinin ise sellerden olumsuz etkilendiği ifade edildi.

Hindistan'ın kuzeyinde günlerdir devam eden yoğun yağış nedeniyle oluşan sel ve heyelanlarda binlerce köy sular altında kaldı. Yolların ve köprülerin kullanılamaz hale geldiği belirtilen köylerde en az 180 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, milyonlarca kişinin kamplara sığındığı kaydedildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Batı Bengal eyaletindeki birçok köyü etkileyen yoğun yağış nedeniyle nehirlerin taştığı, yolların ve köprülerin kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Afet Yönetimi Bakanı Cavit Ahmet Khan yaptığı açıklamada, sadece Batı Bengal eyaletinde 13 bin 200 köyün sular altında kaldığını ve 70'den fazla cesede ulaşıldığını kaydetti. Gujarat eyaletinde ise ölü sayısının 72'ye yükseldiği duyuruldu.

Öte yandan, Hindistan'ın kuzey bölgelerindeki birçok köyle irtibatın hala sağlanamadığı açıklandı. Şiddetli muson yağmurlarının neden olduğu sel ve heyelanlarda birçok hayvanın da telef olduğu, sağ kalanların ise kurtarılmaya çalışıldığı aktarıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.