Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Helikopterle Yunanistan’a kaçan darbeci 8 subayın sorgusu sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentine inen ve daha sonra gözaltına alınan darbeci 8 subayın Yunan yetkililer tarafından sorgusu devam ediyor.3 binbaşı, 3 yüzbaşı ve 2 başçavuş olduğu belirtilen...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentine inen ve daha sonra gözaltına alınan darbeci 8 subayın Yunan yetkililer tarafından sorgusu devam ediyor.
3 binbaşı, 3 yüzbaşı ve 2 başçavuş olduğu belirtilen subayları taşıyan helikopterin saat 11.50 sıralarında Dedeağaç havalimanına acil iniş gerçekleştirmişti. Yunan hükümet sözcüsü Olga Gerivasili 8 subayın siyasi sığınma talep ettiklerini belirtti. Helikopterin hemen iade edilebileceği söyledi ancak siyasi sığınmacıların taleplerinin inceleneceğini ancak darbeye teşebbüs etmiş olmalarının dikkate alınacağını ifade edildi.
Darbeci subayların sorgusu devam ederken Yunan mevkidaşı Nikos Koçias ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8 darbeci subayın en kısa sürede Türkiye’ye iade edileceğini açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.