Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP, başkent Londra’da miting düzenledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İngiltere’nin başkenti Londra’da seçim mitingi düzenledi. Mitinge konuşmacı olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak katıldı. HDP, İngiltere’nin başkenti Londra’nın...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP), İngiltere’nin başkenti Londra’da seçim mitingi düzenledi. Mitinge konuşmacı olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak katıldı.

HDP, İngiltere’nin başkenti Londra’nın kuzey bölgesinde bulunan Edmonton Green semtindeki Lee Valley Spor Merkezi’nde seçim mitingi düzenledi. Yerel saatle 13.00’da başlayan mitinge, saat 16.00’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak konuşmacı olarak katıldı. HDP’li Gülten Kışanak’ın miting konuşmasından önce, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mektubu okundu.

Mitinge gelenler, müzik dinletileri eşliğinde halay çekti. Miting alanında, HDP bayraklarının yanısıra Abdullah Öcalan resimleri de dikkat çekti. “Biz’ler HDP, Biz’ler Meclise” seçim sloganı atan katılımcılar, HDP’ye desteğini gösterdi.

Kışanak, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin önceki seçimlerden farklı olacağını vurgulayarak, yurtdışında da oy kullanmanın önemine dikkat çekti. HDP Belediye Eş Başkanı, “Şimdi siz doğrudan verdiğiniz her oyla ya da vermediğiniz her oyun vebaliyle karşı karşıya kalacaksınız. Onun için benim sizlerden özellikle ricam şu ki, bu herhangi bir seçim değil. Bu bir günlük ihmalle bütün bir geleceğimizin kötü gidişatına vesile olabileceğimiz bir seçim.” diyerek, partiye destek verenleri sandığa çağırdı.

“SALTANATIN KURULMASINI ÖNLEYECEK TEK GÜÇ HDP”

Kışanak, gelecek seçimlerde AKP’nin iktidara gelmesi halinde, Türkiye’de otoriter rejimin diktatörlüğünü ilan edeceğini savundu. HDP’li başkan, “Türkiye’de ya otoriter rejim diktatörlüğünü ilan edecek. Sarayında saltanatını sürecek. Bizler de Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Çerkezi’yle, Ermeni’siyle, kadınıyla, erkeğiyle perişan olacağız ya da biz bu gidişata oylarımızla ‘hayır’ diyeceğiz. Dur diyeceğiz. Bu saltanatın kurulmasını önleyebilecek bir tek güç var. O da; Halkların Demokratik Partisi’dir.” diye konuştu.

“BAŞKANLIKLA DİKTATÖRLÜK GETİRECEKLER”

Kışanak konuşmasında, HDP’nin AKP’nin planladığı başkanlık sistemine karşı olduğunu, “Bu topraklarda yaşayan bütün kimlikler ve inançlar kazanacak. Çünkü bunların siyaseti bizi bölüp parçalayan, karşı karşıya getirip, çatıştıran bir siyaset. Bunun üzerine kendi saltanatlarını kurdular. Bunun üzerine kendi diktatörlüklerini başkanlıkla sonuçlandırmak istiyorlar.” sözleriyle belirtti.

Rojova ve Kobani’de mücadele ederek terör örgütü IŞİD’i durduranın HDP olduğunu belirten, Diyarbakır Belediye Eş Başkanı, “Rojova’da, Kobani’de kimsenin durduramadığı IŞİD’i nasıl omuz omuza, birlikte mücadele ederek durdurduysak, Tayyip’i de böyle durduracağız. Bu oyunu bozabilmek için bu felsefeye; Birlikte özgür, eşit yaşam felsefesine sahip çıkacağız.” dedi.

“CHP’NİN BAŞKANLIK İDDİALARI YALAN”

Gülten Kışanak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), genel seçimlerden sonra HDP’nin AKP’nin kapalı kapılar ardında hedeflediği başkanlık sistemini onaylayacağına dair iddiaları ise yalanladı. HDP’nin başkanlık sistemini onaylamasının söz konusu olmadığını anlatan Kışanak, “Şimdi bazıları bu güçlü ittifakı zaafa uğratmak için çok çeşitli oyunları ve söylentileri ortaya atıyorlar. Efendim, seçimden sonra HDP başkanlık sistemine razı olacak diye. Bunun bir yalan olduğunu söylemeye gerek yok. Biz bunu mecliste pratiğini ortaya sergilemiş bir partiyiz. İki yıl boyunca anayasa komisyonunda çalışmalara katıldık. HDP’nin temsilcisi devamı olan BDP o komisyondaydı. Anayasa çalışmalarındaydı. Başkanlık sistemine net bir şekilde tavrını o zaman koydu. Biz AKP’yle ittifak yapacak olsaydık, iki sene önce yapardık. Biz AKP’yle aynı anayasaya razı olsaydık, iki sene razı olurduk. Olmadık. Herkes çok iyi biliyor. Meclis tutanakları ortadadır.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.