Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hayır" taraftarları ile polis çatıştı

Yunanistan'da Pazar günü yapılacak referandum öncesi farklı siyasi partiler ve gruplar gösteriler yapıyor. 'Hayır' oyu kullanacağını duyuran Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve diğer aşırılıkçı grupların düzenledikleri iki farklı...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Hayır" taraftarları ile polis çatıştı
Yunanistan'da Pazar günü yapılacak referandum öncesi farklı siyasi partiler ve gruplar gösteriler yapıyor. 'Hayır' oyu kullanacağını duyuran Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve diğer aşırılıkçı grupların düzenledikleri iki farklı gösteride gergin anlar yaşandı.

Yunanistan'da kritik referandum öncesi siyasi parti ve çeşitli gruplar kampanya düzenliyor. Syriza hükümetinin 'hayır' kampanyasına destek vermeyen KKE, kendi kampanyasını sürdürüyor. Önlemlere ve hükümetin desteklediği 'hayır' kampanyasına karşı çıkan KKE, dün akşam Atina merkezinde bir gösteri düzenledi. KKE Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas konuşma yaptı. Gösteri olaysız sona erdi.

Öte yandan hükümet karşıtı gruplar ile meclis dışında kalan sol partilerin destekledikleri gösteride ise gergin anlar yaşandı. AB'nin Atina'daki bürosuna yürüyen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis gaz bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı. AB bayrağı da yakan grup, 'hayır' oyu kullanacaklarını duyurdu. "Şantajlara hayır, yeni ve eski kemer sıkma önlemlerine hayır, borcu silin" sloganları atıldı.

Grup, önlem alan çevik kuvvet ekinlerinin bulunduğu alana kesik bir domuz başı bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.