Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haydar Aliyev, 93. Doğum Gününde Mezarı Başında Anıldı

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’i 93. doğum gününde Bakü’deki mezarı başında anıldı.Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, 93.doğum gününde düzenlenen resmi törenlerle anılıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’i 93. doğum gününde Bakü’deki mezarı başında anıldı.
Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, 93.doğum gününde düzenlenen resmi törenlerle anılıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, babası Haydar Aliyev’in doğum gününde Fahri Hiyaban’ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan halkının Milli Lider’i Haydar Aliyev’in mezarına çelenk bıraktı. Resmi törene Başbakan Artur Rasizade, Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, bakanlar, komite temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.
Öte yandan, sabahın erken saatlerinde Bakü’nün yanı sıra ve farklı bölgelerden gelen Azerbaycan vatandaşları da merhum Cumhurbaşkanı, Milli Lider Haydar Aliyev’in doğumunun 93. yıldönümünde Fahri Hiyaban’a ziyaret ederek Haydar Aliyev’i saygıyla andı. Aliyev’in mezarı başında dua eden Azerbaycanlılar, Aliyev’in mezarına çiçek bırakmayı ihmal etmedi.
Aliyev’in mezarını ziyaret eden besteci Changir Zülfügarov, “Her 10 Mayıs’ta biz burada olmalıyız. Ulu Önder Haydar Aliyev’i anıyoruz. Ben bir besteci olarak söyleyebilirim ki, bana çok şey kattı. Biz şimdi özgür ve rahat yaşıyoruz” dedi. Tofig Osmanov ise “Azerbaycan halkı, Azerbaycan’a verdiklerini tarih boyu unutmayacaktır. Azerbaycan halkının bağımsızlığı, Azerbaycan’ın bugünlere gelmesi ve çiçeklenmesi Haydar Aliyev sayesinde oldu” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.