Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haşdi Şabi Ve Peşmerge’den Beşir Operasyonu

Kerkük’ün Tazehurmatu’ya bağlı Beşir köyünü DAEŞ’dan kurtarmak için operasyon başladı. Operasyona bölgede bulunan Türkmen Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri katıldığı bildirildi. Operasyonda DAEŞ kontrolünde olan üç bölgenin...

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kerkük’ün Tazehurmatu’ya bağlı Beşir köyünü DAEŞ’dan kurtarmak için operasyon başladı. Operasyona bölgede bulunan Türkmen Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri katıldığı bildirildi. Operasyonda DAEŞ kontrolünde olan üç bölgenin geri alındığı ve çatışmaların sürdüğü kaydedildi.
Bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine bilgi aktaran Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, “Bugün sabah erken saatlerde başlayan operasyon devam ediyor. Beşir köyünde bulunan DAEŞ militanları operasyona karşı ağır silahlarla karşılık verdi. Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri zaman zaman tanklarında katılımıyla bölgeyi yoğun ateş altına aldı. DAEŞ, bölgede başta Türkmen ilçesi Tazehurmatu olmak üzere kimyasal silah kullanıyor. Beşir operasyonunda tehlike olarak DAEŞ tarafından atılacak kimyasal silah ve canlı bombalar gösteriliyor. Beşir bölgesini kurtarmak için önceden de benzer operasyonlar yapıldı. Bugün yapılan operasyon ile nihai sonuç alınmak isteniyor. DAEŞ saldırı beklediğinden belirli noktalarda tuzaklama ve mayınlama yapmış durumdadır. Özellikle Türkmen gençleri sürekli cephe hattında savaşarak DAEŞ’in Tazehurmatu’ya girmesini engelliyorlar. Çünkü Tazehurmatu Kerkük bölgesine yakın bir ilçedir. Eğer Beşir bölgesindeki DAEŞ varlığı sonlandırılmazsa Tazehurmatu ve Kerkük tehdit altında olmaya devam edecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.