Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hacıların alış verişte gözdesi hurma ve zemzem suyu (Özel)

Allah'ın evi Kabe'yi ziyaret, Arafat'ta vakfe durma, şeytanı taşlama ve traş olduktan sonra ihramdan çıkmanın ardından hacı olan milyonlarca Müslüman, Medine'de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) kabrinin de bulunduğu Mescid-i...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hacıların alış verişte gözdesi hurma ve zemzem suyu (Özel)
Allah'ın evi Kabe'yi ziyaret, Arafat'ta vakfe durma, şeytanı taşlama ve traş olduktan sonra ihramdan çıkmanın ardından hacı olan milyonlarca Müslüman, Medine'de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevî'de günlerini geçiriyor. Bugünlerde kut­sal top­rak­la­ra ve­da ha­zır­lı­ğı ya­pan ha­cı­lar, misafirlerine ikram etmek için hurma ve zemzem suyu alıyor.

Dönüş yolunda olan hacılar, Me­di­ne­'de­ki hur­ma fi­yat­la­rı­nın Mek­ke­'ye göre da­ha uy­gun ol­ma­sı sebebiyle buradaki hurma bahçelerini tercih ediyorlar. Hurmanın nasıl yetiştirildiğini yerinde gören Türk hacıları, taze hurmaları sevdiklerine götürmek için alış veriş yapıyorlar. Önce hurmaların tadına bakan hacılar, sonra istedikleri çeşitten hurma siparişi veriyor.

1994 yılında ara­ba ta­mir­ci­si ola­rak gel­di­ği Me­di­ne'de hurma bahçesi alan Ze­ki Ye­tim'in 3 hur­ma bah­çe­si bulunuyor. Türk hacılarına hizmet vermekten mutluluk duyduğunu dile getiren Ye­tim, isteyen hacılara adrese teslim hurma ve zemzem suyu verdiklerini ifade etti. Türk hacılarının daha çok meb­ru­nu tercih ettiğini anlatan Yetim, bunda mebrunun uzun süre dayanması için şapkalı ve kabuksuz olmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Yetim, "Ne kadar hurma satıyorsunuz?" sorusuna ise "Sezonda, sezonluk bizim satışlarımız 750-800 ton civarında." karşılığını verdi.

Türkiye'ye döndüklerinde akrabaların, komşuların ve dostların kendilerini ziyarete geleceğini hatırlatan Türk hacıları ise onlara en güzel ikramın hurma ve zemzem suyu olacağını vurguladılar. Çok güzel bir hac ibadeti yaptıklarını anlatan hacılar, tüm Müslümanların buraları görmesi temennisinde bulundular.

Harun Yerhan, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Hurma bizim için Hac dönüşünde misafirlerimize ikram edebileceğimiz buranın en güzel ikramı olarak düşündüğümüz için hurma almaya niyet ettik. Dönüşte inşallah nasip olursa gelecek misafirlerimize ikram için buradan hurma alıyoruz." dedi.

Arzu Çağlayan ise "Hele Arafat çok çok güzeldi. Mevla nasip etti elhamdulilah çok çok güzel oldu. Tabiri caizse yıkandık paklandık temizlendik, elhamdulilah yuvalarımıza döneceğiz. Şimdi hurma almak için geldik. Şu anda tatlarına bakıyoruz İnşallah. Nasip olursa alacağız." diye konuştı.

Kazım Çağlayan ise şöyle konuştu: "Muhteşem bir Hac yaşadık. Rabbim inşallah bütün Müslümanlara da böyle bir Hac yaşamayı ve Müslüman olmayanlara da Müslüman olup bu Haccı bu kutsal yerleri ziyaret etmeyi nasip etsin. Burda hurmayı alıyoruz. Zemzem'ini alacağız. Onları da alıp misafirlerimize ikram edeceğiz inşallah."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.