Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hacılar, Peygamber(sav) huzurunda namaz kılmanın hazzını yaşıyor

Medine'de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) kabrinin de bulunduğu Mescidi Nebevî'de son günlerini geçiren hacıları, kut­sal top­rak­la­ra ve­da edecek olmanın hüznü sardı. Dünyanın dört bir yanından gelen hacılar, zulüm ve...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hacılar, Peygamber(sav) huzurunda namaz kılmanın hazzını yaşıyor
Medine'de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) kabrinin de bulunduğu Mescidi Nebevî'de son günlerini geçiren hacıları, kut­sal top­rak­la­ra ve­da edecek olmanın hüznü sardı. Dünyanın dört bir yanından gelen hacılar, zulüm ve baskı altında kalan din kardeşlerini de unutmuyor. Onlara her vakit dua eden hacılar, Allah'tan kurtuluş diliyor. Peygamber huzurunda namaz kılmanın hazzını yaşayan hacıların ortak görüşü ise "Hac anlatılmaz, yaşanır."

Mescidi Nebevî'de her vaktin ayrı bir güzelliği var. Namaz vakitleri yaklaştıkça, hacıları büyük bir heyecan sarıyor. Adeta ayakları yerden kesilen hacılar, Mescidi Nebevî'de Peygamber Efendimizin huzurunda namaz kılmanın hazzını yaşıyor. Mescidi Nebevî'de yine bir akşam namazı. Kısa bir zaman kala hacılar, son hazırlıklarını yapıp Mescidi Nebevî'ye koşuyor. Ön saflarda yer bulabilmenin heyecanıyla mescide geliyorlar.

Peygamberin huzurunda olmanın verdiği edeple hacılar, her adımı selat-u selam ile katediyor. Ezân-ı Muhammedî minareden duyulmaya başlayınca adımlar daha da hızlanıyor. Tüm gayret, namaza geç kalmadan imamla birlikte ilk tekbiri alabilmek.

Ezân-ı Muhammedî duası ve ilk tekbir. Mescidi Nebevî'nin imamının buğulu sesiyle okunan Kur'an-ı Kerim ile hacılar, bambaşka bir dünyaya taşınıyor. Kimi zaman gözyaşları, boncuk tanesi gibi yürekleri yakarak süzülüyor. Kulun Allah'a en yakın olduğu secde anında ise gönülden gelinerek tüm İslam alemi için dualar ediliyor. "Allah'ım ümmet-i Muhammed'e merhamet eyle" duası arşa yükseliyor.

Her namazın ardından da hacılar, iki cihan serveri Hz. Muhammed'e(sav) Efendimize selam veriyor. "Şefaat Ya Resulallah" talebinde bulunuyorlar. Ayrılık düşüncesi hatırlanınca gözler yaşarıyor. Tüm hacılar, "Acaba bir daha gelir miyim, gelemez miyim?" endişesini yaşıyor. Medine'nin her yanını saran peygamber kokusu, hacılara sirayet ediyor ve gönüllere huzur getiriyor.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) duygularını anlatan Türk hacıları, zaman zaman konuşmakta güçlük çekiyor. Balıkesir'den hemşire Fadik Altun, "Çok heyecanlıyım yani çok güzel. Anlatılacak gibi değil her Müslümanın bu duyguyu yaşaması lazım. Haccı yaşaması gerekiyor yani. O Arafat meydanını mahşeri kalabalığı görmesi lazım yani." diyor.

34 yıldır Almanya'da yaşayan Nevşehirli Ahmet Örs ise konuşurken gözyaşlarını tutamıyor. "İlk kez hacca geliyorum. İlk kez geldiğim için baya duygulandım." diyen Örs, "Medine ama çok güzel bir şehirmiş. Mekke'de 22 gün kaldık, ama Medine'de iki günlüğüz. Medine'nin havası, bambaşka bir havası var." diyerek gözyaşlarına boğuluyor.

Almanya'dan gönüllü hemşire olarak gelen Lalenur Aymaz da "Yani çok duygulanıyor insan burda namaz kılmak, ezanı duymak çok mükemmel bir şey." ifadelerini kullanıyor.

Almanya'dan Fahriye Ulusoy, "Buralar çok güzel, kelimelerin bittiği yer, ifade edilmez. Burası bizi bizden ediyor. Rabbim inşallah ayaklarımızı buralardan kesmesin." temennisinde bulunuyor.

Suriyeli Zilal Guzi ise "Dünyanın her tarafındaki ve Suriye'deki kardeşlerimize dua ettik. Zayıflara, mazlumlara dua ettik." şeklinde konuşuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.