Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürcistan’da Tuluğ Tırpan Konseri

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Kafkas Caz Festivali’nin açılış konserinde Tuluğ Tırpan sahne aldı.Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanlığıyla Tiflis Belediyesi ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Kafkas Caz Festivali’nin açılış konserinde Tuluğ Tırpan sahne aldı.
Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanlığıyla Tiflis Belediyesi ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen Uluslararası Kafkas Caz Festivalinin bu yıl yedincisi gerçekleştirildi. Türkiye, ABD, Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Ermenistan’dan yaklaşık 50 sanatçının katıldığı festivalde Türkiye’yi Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Gürcistan’a gelen Tuluğ Tırpan ve Dörtlüsü temsil etti. Açılışta konuşan Festival Komitesi Başkanı Helen Meçitova Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti. Meçitova festivalin 3 gün süreceğini kapanışın ise Ahıska’daki Rabat kalesinde yapılacağını söyledi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Tuluğ Tırpan, Serdar Barçın, Eylem Pelit ve Okan Duman dörtlüsünü, Tiflis Konservatuarın 500 kişilik salonunu dolduran Gürcü caz severler ilgiyle izledi. Konser sonunda uzun süre alkışlanan grup, izleyenlerin talebi üzerine sahneye dönerek bir eser daha seslendirdi.
Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Z. Levent Gümrükçü, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda Gürcü caz severin izlediği konserin sonunda Tuluğ Tırpan ve grup üyelerine çiçek takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.