Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore'nin intihar ve mide kanseri ile başı dertte

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında intihar ve mide kanserinden ölüm oranının Güney Kore'da en yüksek seviyede olduğu bildirildi. Teknolojik yaşam ve huzurlu hayat tarzı ile bilinen Güney Kore'nin imajını...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında intihar ve mide kanserinden ölüm oranının Güney Kore'da en yüksek seviyede olduğu bildirildi.

Teknolojik yaşam ve huzurlu hayat tarzı ile bilinen Güney Kore'nin imajını intihar ve mide kanseri sayıları bozmaya devam ediyor. 2002 rakamlarına göre her 100 bin kişiden yaklaşık 23'ünün intihardan öldüğü Güney Kore'de bu rakam 2012 yılında 28'e çıktı. Son verilere göre Güney Kore intihardan ölüm oranının en yüksek olduğu OECD ülkesi olmaya devam ediyor.

İntihardan sonra ülkeyi saran bir diğer problem ise mide kanseri. 2002 rakamlarına göre her 100 bin kişiden yaklaşık 48'ünün mide kanserinden öldüğü Güney Kore'de bu rakam 2012 yılında 23'e düştü. Özellikle Sağlık Bakanlığı'nın son yıllardaki mide kanserine karşı aldığı önlemlerle mide kanserine karşı bir zafer kazanılsa da, bu dünya sıralamasına yansımış değil. Güney Kore, OECD ülkeleri içinde Şili ve Japonya'dan sonra mide kanserinden ölenlerin oranı bakımından 3. sırada kalmaya devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.