Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore’de sigara içme oranı yüzde 45’e düştü

Güney Kore’de sigara içen erkeklerin oranı yüzde 68’den yüzde 45’e düştüğü bildirildi.Geçen ay sigaraya 2 dolarlık zam yapması ile gündeme gelen Güney Kore’de, sigara içme oranlarında son 15 yılda büyük değişme yaşandığı...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore’de sigara içen erkeklerin oranı yüzde 68’den yüzde 45’e düştüğü bildirildi.

Geçen ay sigaraya 2 dolarlık zam yapması ile gündeme gelen Güney Kore’de, sigara içme oranlarında son 15 yılda büyük değişme yaşandığı tespit edildi. Bugün yayınlanan sigara içme raporuna göre, 1999 yılında yüzde 68 olan erkeklerdeki sigara içme oranı 2014 yılında yüzde 45’e düştüğü kaydedildi. Ancak Güney Kore’nin OECD ülkeleri için erkeklerin en çok sigara içtiği ikinci ülke olması, ülkedeki yetkilileri rahatsız etmeye devam ediyor.

SİGARA İÇMEDE KADIN-ERKEK DENGESİZLİĞİ

Söz konusu raporda çarpıcı nokta ise kadınların sigara içme oranı. Koreli kadınlar ise erkeklerin aksine sigara pek içmiyor. Raporda, 1999 yılında yüzde 4,6 olan kadınların sigara içme oranı 2014 yılında yüzde 4’e düştü. Erkeklerin çok sigara içtiği ülkede kadınların pek içmemesinin sebebi ise kültür farkı olarak görülüyor. Kore kültüründe kadınların tütün tüketmesi pek hoş karşılanmıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.