Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore'de rüşvet skandalında ismi geçen parti yetkilisinin evini polis bastı

Rüşvet skandalında ismi geçen Güney Kore'nin iktidardaki Saenuri Partisi yetkilisine ait evin, bu sabah polis tarafından basılarak arandığı bildirildi.Aramanın, soyadı Kim olduğu açıklanan kişinin, 2012 yılında düzenlenen devlet başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rüşvet skandalında ismi geçen Güney Kore'nin iktidardaki Saenuri Partisi yetkilisine ait evin, bu sabah polis tarafından basılarak arandığı bildirildi.

Aramanın, soyadı Kim olduğu açıklanan kişinin, 2012 yılında düzenlenen devlet başkanı seçimleri sırasında, 1,5 ay önce intihar eden işadamı Sung Wan-jong'dan 180 bin dolar rüşvet aldığı iddiasının ardından hükümet tarafından başlatılan soruşturma kapsamında düzenlendiği bildirildi.

İşadamı Sung, intihar etmeden önce, Güney Kore'nin eski başbakanı dahil hükümette önemli görevlerde bulunan sekiz kişinin ismi ve kendilerine verilen rüşvetin miktarının bulunduğu listeyi bırakmıştı.

Listede ismi geçen kişiler her ne kadar iddiaları inkar etse de, bir ay önce listede ismi geçen Başbakan Lee Wan-koo istifa etmiş ve istifası kısa sürede Devlet Başkanı Park Geun-hye tarafından onaylanmıştı.

Ülkeyi sarsan olayla ilgili hükümet tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 2012 yılında düzenlenen devlet başkanlığı seçimi döneminde Park Geun-hye'nin siyasi kampında baş sözcü görevinde bulunan ve malum listede ismi geçen Kim'in evinin bugün sabah polis tarafından basılarak arandığı bildirildi.

Savcılık, Kim'in, ifade vermek için gün içinde mahkemeye gelmesi konusunda kendisine haber verildiğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.