Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore'de erkekler kadınlardan yüzde 40 daha fazla kazanıyor

Güney Kore, kadın ve erkek çalışanlar arasındaki kazanç eşitsizliği açısından, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.Sejong Liderlik Gelişim Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda,...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore, kadın ve erkek çalışanlar arasındaki kazanç eşitsizliği açısından, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Sejong Liderlik Gelişim Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda, kadınlar ve erkekler arasındaki kazanç farkı oranının yüzde 39 olduğu açıklandı. Raporda, bu rakamın OECD üyesi 34 ülkenin ortalaması olan yüzde 16’nın iki katından fazla olmasına dikkat çekildi.

Enstitü’nün Genel Müdürü Kim Eun-kyong, ülkede kadın ve erkeklerin kazançlarındaki bu farka değinerek, özellikle yüksek gelirli konumlarda erkeklerin bayanlardan yüzde 40 daha fazla kazanç elde ettiklerini belirtti.

Kim, Kore toplumunda bayanların "camdan duvar" ve "camdan çatı" ile yüzleştiklerinin acı bir gerçek olduğunu ve toplumun konuyla ilgili bilinçlenmesine yönelik enstitünün değişik teklif, program ve aktiviteler düzenlediğini de kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.