Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore’de belediye başkanına yumurta fırlatıldı

Güney Kore'nin Changwon Belediyesi meclisinde, bir meclis üyesi Belediye Başkanı Ahn Sang-soo’ya toplantı esnasında yumurta fırtlattı.Güney Kore’de bir belediye meclisinde yaşanan yumurta fırlatma olayı, ülkede gün boyunca ana gündem maddesi...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore’de belediye başkanına yumurta fırlatıldı
Güney Kore'nin Changwon Belediyesi meclisinde, bir meclis üyesi Belediye Başkanı Ahn Sang-soo’ya toplantı esnasında yumurta fırtlattı.

Güney Kore’de bir belediye meclisinde yaşanan yumurta fırlatma olayı, ülkede gün boyunca ana gündem maddesi oldu. Changwon Belediye Meclisi’ndeki yapılan genel kurul toplatısı sırasında Belediye Meclis Üyesi Kim Sung-il, önce yerinden kalkarak Belediye Başkanı Ahn Sang-soo’ya “Sen, Masan Belediye Başkanı gibi hareket ederek, nasıl olur da Changwon Belediye Başkanı koltuğunda oturursun?” diye bağırdı. Bağırdıktan sonra çantasını toplayan Kim, Belediye Başkanı Ahn’ın önüne gelip 2 yumurta fırlattı. İlkinde belediye başkanını omzundan vuran Kim, ikinci atışında ıskaladı. Ardından hi bir şey olmamış gibi dışarı çıkan Kim hakkında Belediye Başkanı Ahn, fiziksel saldırı gerekçesiyle savcıya şikayette bulundu.

3 ŞEHİRDEN OLUŞAN CHANGWON

Güney Kore’nin güney şehirlerinden Changwon, Masan ve Chinhea 2010 yılında Changwon adı altında büyük şehir olarak birleştirilmişti. Memleketi Masan olan Belediye Başkenı Ahn Sang-soo’nun eskiden Chinhea ilçesine bağlı olan bir beysbol sahasını Masan ilçesine bağlamak istemesi şehirde tepkilere neden oldu. Söz konusu yasanın mecliste görüşüldüğü sırada Chinhea’den seçilen Belediye Meclis Üyesi Kim Sung-il ise eskiden şehir olan Chinhea’nin hakkının yenildiğinü düşünerek sert tepkide bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.