Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazetenin 20 yıllık arşivini hırsızlar çaldı

Ankara merkezli Gerçek Haber Gazetesi’nin 20 yıllık haber, fotoğraf, bilgi ve belge arşivlerinin bulunduğu hard diskler ve CD’ler hırsızlar tarafından çalındı. Hırsızların ayrıca güvenlik kamera kayıtlarını da çaldığı tespit edildi....

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazetenin 20 yıllık arşivini hırsızlar çaldı
Ankara merkezli Gerçek Haber Gazetesi’nin 20 yıllık haber, fotoğraf, bilgi ve belge arşivlerinin bulunduğu hard diskler ve CD’ler hırsızlar tarafından çalındı. Hırsızların ayrıca güvenlik kamera kayıtlarını da çaldığı tespit edildi.

Sincan Kutsal Sokak'taki gazeteci-yazar Ömer Uzun’un çalışma ofisine havalandırma ya da bacadan girdikleri tahmin edilen hırsızlar, gazeteye ait yılların emeği olan arşivi alarak kayıplara karıştı.
20 yıllık haber, foto bilgi ve belge arşivlerinin yer aldığı hard diskleri ve CD’leri alarak kaçan hırsızların, belgeleri klasörlerden çıkararak tek tek inceledikleri ve bazılarını da yanlarında götürdükleri tespit edildi.

Gazetenin sahibi Ömer Uzun, 20 yıldır Sincan ve Etimesgut bölgede yayın yaptıklarını belirterek, çalınan hard disklerde pek çok önemli haber dosyaları ve bilgilerin bulunduğunu bunun yanı sıra 4 bin liranın da hırsızlar tarafından götürüldüğünü söyledi.

"GÜVENLİK KAMERA KAYITLARI DA ÇALINMIŞ"

Ömer Uzun, "Çalışma ofisine giren hırsızlar bilgisayarın had diskini, laptop bilgisayarı ve güvenlik kamera kayıtlarını almışlar. Bu hırsızlık basına olan bir saldırı mı, yoksa adi bir hırsızlık mı buna emniyet güçleri karar verecek. Son zamanlar da gazetecilere yönelik saldırılar artmıştır. Bunları kınıyoruz. 20 yıllık arşivim gitti, tabiî ki bir kısmını yedeklemiştim. Ancak 20 yıllık arşivimin birçoğu gitti. İnsanlar şunun bilincinde olmalı; arşivler gidebilir. Fakat esnanın beynini nasıl yok edecekler. Ben 41 yıllık gazetecilik hayatımda bir çok birikimim var onları yeniden arşivleyebilirim. Bu saldırıların kim veya kimlerin hangi amaçla yaptıkları gazetecilik adına çok önemli." dedi.

"ETİMESGUT VE SİNCAN’IN HAFIZASI ÇALINDI"

Etimesgut ve Sincan bölgesine ait birçok, olay, etkinlik, siyasetçi, iş adamına ait haber ve fotoğrafların ağırlıkta olduğu arşivinin çalınmasının kendisini çok üzdüğünü belirten Uzun, "Etimesgut ve Sincan 20 yıllık hafızasını kaybetti. Orada o kadar tarihi fotolar ve belgeler vardı ki; keşke maddi bir hırsızlık olsaydı." diyerek tepkisini ve üzüntüsünü dile getirdi.

Öte yandan emniyet yetkilileri olayın aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay yeri inceleme ekipleri hırsızlığın yapıldığı gazete ofisinde delil arama çalışmaları yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.