Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore, ülkedeki yabancı öğrencilere iş bulmaya yardımcı olacak

Güney Kore hükümetinin, ülkeye yetenekli yabancı iş gücünün gelmesini kolaylaştırmak ve yurtiçi üniversitelerde yüksek öğretim gören yabancılara iş bulmak amacıyla mevcut vize verme sistemini gözden geçireceği bildirildi.Güney Kore...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore hükümetinin, ülkeye yetenekli yabancı iş gücünün gelmesini kolaylaştırmak ve yurtiçi üniversitelerde yüksek öğretim gören yabancılara iş bulmak amacıyla mevcut vize verme sistemini gözden geçireceği bildirildi.

Güney Kore Emek Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, daha fazla yetenekli yabancı vatandaşların ülkede iş bulmasını kolaylaştırmak amacıyla, puana dayalı mevcut sistemi gözden geçirerek, oturma ve iş bulmayı kolaylaştırmayı amaçladığı belirtildi.

Mevcut sistemde, yüksek puan alan yetenekli yabancı çalışanlara ülkedeki bir yılının ardından, çalışmayla ilgili tüm kısıtlamaları kaldıran F2 vizesinin verildiği biliniyor. F2 vizesiyle 3 yıldan fazla ülkede oturan gurbetçiler, sürekli oturum hakkı olan F5 vizesini alabiliyor. Yeni uygulamaya göre, yetenekli yabancı çalışanlara, ülkede bir yıl oturması ardından F5 vizesinin verilmesi planlanıyor.

Hükümetin yeni vize uygulaması ile yabancı öğrencileri ülkeye çekmeyi, eğitimini tamamlayan yabancı öğrencilerin daha kolay iş bulmalarını sağlamayı ve eğitim kurumu ile işveren firmalar arasındaki ilişkiyi daha da pekiştirmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Öte yandan, ülkede yüksek lisans ve doktora yapmakta olan ve çalışmak isteyen yabancıların veya yatırım yapan yabancı vatandaşların yeni uygulamadan faydalanarak, ebeveynlerini de ülkeye getirme haklarına sahip olabileceği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.