Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore ölümcül kazalarda, Türkiye ve Meksika'dan sonra üçüncü sırada

Güney Kore'nin iş yerlerinde ölümle sonuçlanan kazalarda, Türkiye ve Meksika’dan sonra dünyada üçüncü sırada olduğu belirtildi. Demokrasi için Yeni Siyasi Birlik Partisi (NPAD) milletvekili Lee Seok-hyun'un, Emek ve İstihdam Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore'nin iş yerlerinde ölümle sonuçlanan kazalarda, Türkiye ve Meksika’dan sonra dünyada üçüncü sırada olduğu belirtildi.

Demokrasi için Yeni Siyasi Birlik Partisi (NPAD) milletvekili Lee Seok-hyun'un, Emek ve İstihdam Bakanlığı tarafından parlamentoya sunulan raporu açıkladı. Buna göre Güney Kore'de, 2008-2013 yılları arası iş yerlerinde meydana gelen kazalarda, her 100 bin kişiden 8’i hayatını kaybetti. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üyesi olan Türkiye’de bu rakamın 15, Meksika'da ise 10 olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan OECD üyeleri arasında, iş yerlerinde meydana gelen kazalardaki yaralanma oranın en düşük olduğu ülke, Güney Kore. Bu ülkedeki kazalarda, her 100 bin kişiden yaklaşık 600’ü yaralanıyor.
Milletvekili Lee, Kore'nin en kısa zamanda “endüstriyel kaza cumhuriyeti” imajından kurtulması gerektiği vurgusunu yaptı.










En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.