Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore eski Devlet Başkanı Park’ın ilk duruşması başladı

Rüşvet suçlamalarıyla görevden alınan ve 31 Mart tarihinde gözaltına alınan Güney Kore eski devlet başkanı Park Geun-hye ‘ın ilk duruşması başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Rüşvet suçlamalarıyla görevden alınan ve 31 Mart tarihinde gözaltına alınan Güney Kore eski devlet başkanı Park Geun-hye ‘ın ilk duruşması başladı.

Daha önce de Güney Kore’nin önceki iki başkanı da aynı salonda yargılanmıştı. Park 31 Mart tarihinde göz altına alındıktan sonra ilk defa kamu önüne çıktı.

Üç saatlik duruşma esnasında Park ve rüşvete aracılık ettiği iddia edilen kırk yıllık arkadaşı Choi mahkemede yan yana oturdular birbirlerinin yüzlerine hiç bakmadılar. Park ve Choi yalnızca önlerine baktılar ve avukatlarıyla konuştular.

Park and Choi’nin rüşvet iddiasında ortaklaşa çalıştıkları iddia edilen üç firmadan -Samsung, Lotte, ve SK de duruşmaya katıldı. Park ve arkadaşı Choi bu üç firmaya siyasi çıkar sağlama karşılığında - 52 milyon 7 yüzbin dolar almakla suçlanıyor Choi’nin kontrolü altında bulunan firmalara siyasi menfaatler karşılığı bağışlar aktarmakla suçlanıyor.

Üç hakimli heyetin başkanı Kim Se-yun eski başkan Park’a “Sanık Park Geun-hye” diye hitap etti. Eski Başkan Park hakimin ne iş yaptığını sormasına “İşim yok” cevabını verdi.

Park avukatı Yoo Young-ha aracılığıyla “Bütün suçlamaları reddediyorum” dedi. Park’ın avukatı Yoo bütün suçlamaların bir hayale dayandığını söylediğini ifade ederek Park’ın bu hataları yapmak için bir sebebinin bulunmadığını söyledi. Hakim Park’a doğrudan soru yönelterek, avukatının söylediklerine katılıyor musun sorusuna “Benim ifadem avukatımla aynı” dedi.

Hakim Choi’ye söyleyecek bir şeyi olup olmadığı sorusuna, Choi şiddetli bir şekilde Park’ı savunarak cevap verdi.

Choi ağlamaklı bir şekilde “Ben kendimi 40 yıllık arkadaşım olan Başkan Park Geun-hye ‘ın mahkemeye çıkmasına sebep olan bir günahkar olarak görüyorum” dedi. “Umarım Park bu suçlamalardan berat eder ve kendisini ülkesine adamış bir başkan olarak hatırlanır” dedi.

Duruşmada, gümrüksüz mağaza firmasına Park’ın ruhsat vermesi karşılığında Choi’nin kontrolünde olan firmalara rüşvet teklif ettiği iddia edilen Lotte Group’un Başkanı Shin Dong-bin de eski başkan Park’ı ve ardaşı Choi’i destekledi.

Hakim, eski Başkan Park’ın duruşmasını Choi’nin davasından ayrı tutulması isteğini reddetti.

İddianamenin 120 bin sayfa olması sebebiyle avukatlara inceleme süresi verilmesi için duruşmaların hafta iki yada üç defa yapılacağı belirtildi. Hakimler heyeti davanın ilerlemesi için duruşmaların haftada dört defa da olabileceğini söyledi.

Onyedi Nisan’da suçlamalara maruz kalan Park’ın bu tarihten itibaren altı ay kadar tutuklu tutulabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.