Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore Batı stili öğretim yılına geçebilir

Güney Kore hükümeti, Batı usulü öğretim yılına geçmeyi düşünüyor. Güney Kore Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, hükümetin, yerli okulların yurtdışı okullarıyla öğrenci ve öğretim üyesi değişimini kolaylaştırmak...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore hükümeti, Batı usulü öğretim yılına geçmeyi düşünüyor. Güney Kore Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, hükümetin, yerli okulların yurtdışı okullarıyla öğrenci ve öğretim üyesi değişimini kolaylaştırmak amacıyla, Batı'da uygulanan öğretim yılına geçmeyi düşündüğü belirtildi.

Öğretim yılının Mart ayında başladığı Güney Kore okullarının, yurtdışı okullarıyla öğrenci ve öğretim üyesi değişimini kolaylaştırmak amacıyla, hükümetin, ülkedeki öğretim yılını Eylül'de başlamasını gözden geçirdiği bildirildi. Güney Kore Eğitim Bakanlığı'nın, bu amaçla önümüzdeki yıldan itibaren eğitim uzmanları, öğretmenler ve ebeveynlerin konuya ilişkin görüşlerini değerlendirmeye başlayacağı kaydedildi.

Yeni öğretim yılına geçiş konusunda 2016 yılına kadar olumlu karar verildiği takdirde, 2017 yılından itibaren tüm okulların Batı sistemine uygun olarak Eylül 1'den itibaren eğitim ve öğretime başlanacağı ifade ediliyor.

Öte yandan, eski Devlet Başkanı Roh Moo-hyun devrinde de hükümet, benzeri bir uygulamaya geçmek istemiş fakat toplumdan gerekli desteği alamamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.