Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore-ABD askeri zirvesinde, (THAAD )füze sistemi gündeme gelmedi

Güney Kore ile ABD arasındaki askeri zirvede, THAAD (Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması) füze sistemlerinin gündeme gelmediği bildirildi.ABD Genelkurmay Başkanı Martin E. Dempsey, bazı temaslarda bulunmak için Güney Kore’ye geldi. Dün Güney...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore-ABD askeri zirvesinde, (THAAD )füze sistemi gündeme gelmedi
Güney Kore ile ABD arasındaki askeri zirvede, THAAD (Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması) füze sistemlerinin gündeme gelmediği bildirildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin E. Dempsey, bazı temaslarda bulunmak için Güney Kore’ye geldi. Dün Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile görüşen General Dempsey bugün ise Koreli meslektaşı Amiral Choi Yun-hee ile bir araya geldi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan görüşme iki ülke arasındaki askeri konular ele alındı. Güney Koreli askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, son zamanlarda Çin ile Güney Kore arasında gerginliğe sebep olan ABD’nin Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması (THAAD )füze sisteminin, görüşmede gündeme gelmediği bildirildi. Daha çok Kuzey Kore’nin nükleer zirvesi ve 2020 yılında Güney Kore’ye devredilmesi ön görülen Bağımsız Askeri Operasyon Hakkı üzerine konuşulduğu aktarıldı.

THAAD füzelerinin Güney Kore-ABD askeri zirvesinde ele alınmaması dikkat çekti. Birçok uzman, THAAD füzelerinin görüşülmemesini, bu konuda iki ülkenin ortak bakış açısına sahip olmasına bağladı.

RUSYA’DAN GÜNEY KORE’YE AMERİKAN FÜZESİ UYARISI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore’ye Amerikan THAAD (Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması) füze sistemlerinin yerleştirilmesinin Kuzey Asya’da silahlanma yarışını tetikleyeceği konusunda uyardı.

Kore yarımadasında nükleer sorunların daha karmaşık hale gelebileceği uyarısında bulunan Rusya, “Yeni girişim Kuzey Asya’da güvenlik problemlerini etkileyecek. Seul yönetimi bölgeye THAAD sistemlerinin yerleştirilmesinin olası sonuçlarını derinlemesine analiz etmesi gerekiyor..” çağrısı yapmıştı.

Kısa ve orta menzilli tehditlere karşı geliştirilen Amerikan balistik füze savunma sistemi THAAD’lar 1200 mile kadar etkili olabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.