Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kıbrıs’taki Yangın 2 Can Aldı

Güney Kıbrıs’ta hafta sonunda çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangını söndürme çabaları kapsamında dün akşam saatlerinde bir itfaiye aracının devrilmesi sonucu 2 itfaiyeci hayatını kaybetti.Güney Kıbrıs’ta hafta sonu çıkan...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kıbrıs’ta hafta sonunda çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangını söndürme çabaları kapsamında dün akşam saatlerinde bir itfaiye aracının devrilmesi sonucu 2 itfaiyeci hayatını kaybetti.
Güney Kıbrıs’ta hafta sonu çıkan yangın hala tam anlamıyla kontrol altına alınamadı. Yangını söndürme çabaları hem havadan hem de karadan devam ederken, dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada 2 itfaiyeci hayatını kaybetti. Trodos dağında devam eden yangında dün akşam saatlerinde bir itfaiye aracı devrildi. Aracın üzerinde bulunan 49 yaşındaki itfaiyeci Andreas Sphocleus hayatını kaybederken, kazada ağır yaralanan 44 yaşlarındaki bir başka itfaiyeci ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Öte yandan, yangının başladığı günden bugüne 2’si ağır 5 kişi de yaralandı.
5 KÖY TAMAMEN BOŞALTILDI
Yangına 300 itfaiyeci, sivil savunma ekipleri, gönüllüler ve askeri birlikler müdahale ediyor. Ancak kara güçlerinin müdahalesi, yangının dağlık alan olması nedeniyle yetersiz kalıyor. Havadan ise İsrail’den 5, Yunanistan’dan 3, İngiliz üsler bölgesinden 2 olmak üzere 16 helikopter ve uçak yangına müdahale ediyor. Rum lider Nikos Anastasiadis’in çağrısı üzerine Fransa, İtalya ve Yunanistan yangını söndürme çabaları kapsamında yeni uçaklar gönderecek. Söndürülen yerlerin soğutulmadan yeniden alev alması ve şiddetli rüzgar nedeniyle yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor. Yangın KKTC’nin Lefke kasabasından da gözle görülebiliyor. Güney Kıbrıs’ta çıkan yangın nedeni ile 5 köy tamamen boşaltıldı.
Öte yandan, Rum lider Anastasiadis, gelen eleştirileri bertaraf etmek için KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yapmış olduğu yardım teklifine tekrar teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.