Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kıbrıs’ta Argonaftis 2016 Tatbikatı 29 Mayıs’ta

Güney Kıbrıs’ta 2006 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen uluslararası sivil-askeri “Argonaftis” (Argonot) Tatbikatının, bu yıl 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlana Fileleftheros...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kıbrıs’ta 2006 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen uluslararası sivil-askeri “Argonaftis” (Argonot) Tatbikatının, bu yıl 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlana Fileleftheros gazetesi, tatbikatta sivillere insani yardım sağlanması, arama kurtarma ve antiterör operasyonlarıyla ilgili senaryolar canlandırılacağını ve tatbikata Rum İçişleri, Savunma, Adalet ve Kamu Düzeni, Bayındırlık ve Ulaştırma, Sağlık, Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının katılacağını; Rum Milli Muhafız Ordusu’nun, polis ve sivil savunmanın da tatbikatta, genel koordinatör olarak esaslı rol oynayacağını yazdı.
Gazete, tatbikatın arama kurtarma safhasında da Larnaka Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin (KSED) genel koordinatör görevini üstleneceğini kaydetti.
Her yıl KKTC Karasuları ve uluslararası hava ve su sahalarında ise KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatı gerçekleştiriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.