Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Afrika'dan Gine, Liberya ve Sierra Leone'ye Ebola yasağı

Güney Afrika hükümeti, Ebola salgınında 'yüksek risk sınıfına' giren Gine, Liberya ve Sierra Leone vatandaşlarına ülkeye giriş yasağı getirdi. Pretoria'da medyaya açıklama yapan Sağlık Bakanı Aaron Motsoaledi, bu ülkelerden gelecek...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Afrika'dan Gine, Liberya ve Sierra Leone'ye Ebola yasağı
Güney Afrika hükümeti, Ebola salgınında 'yüksek risk sınıfına' giren Gine, Liberya ve Sierra Leone vatandaşlarına ülkeye giriş yasağı getirdi. Pretoria'da medyaya açıklama yapan Sağlık Bakanı Aaron Motsoaledi, bu ülkelerden gelecek Güney Afrika vatandaşlarının da sıkı bir virüs testinden geçirileceğini söyledi.

Motsoaledi, dün bakanlar kurulunun toplandığını, olası bir Ebola vakasına karşı acil önlemlerin konuşulduğunu, kamu ve özel sektörde tüm hastanelere yönergeler gönderildiğini, belirlenen hastanelerde virüse karşı müdahele için eğitilmiş sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği söyledi.

Motsoaledi, orta risk kategorisinde değerlendirilen Nijerya, Kenya ve Eitopya'dan gelen yolcuların da dikkatle izlendiğini, buralarda Ebola görülmese dahi, Batı Afrika'dan bu ülkeler üzerinden gelindiği için tehlike arz ettiğini belirtti.

Bakan, söz konusu üç ülkeye gidecek Güney Afrika vatandaşlarına, seyahatlerini engellemelerinin isteneceğini, seyahatte ısrarcı olmaları durumunda ise geriye dönüşlerinde sıkı bir testten geçirileceklerinin hatırlatılacağını belirtti. Yüksek riskli ülkelerde maden, komünikasyon, güvenlik ve perakende sektöründe çalışan Güney Afrikalıların durumu için yarın özel bir görüşme daha yapılacağı bildirildi.

Batı Afrika'da Ebola salgınına karşı önlemler için geçen ay Güney Afrika Ülkeleri Kalkınma Birliği (SADC) sağlık bakanları Johannesburg'da olağanüstü toplanmıştı. Güney Afrika bölgede Ebola'ya karşı olası mücadelede merkez ülke seçilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.